Мінфін - Курси валют України

Встановити
31 грудня 2019, 15:27

У грудні три банки порушили умови фінмоніторингу

У грудні Національний банк України застосував до трьох банків заходи впливу за порушення умов фінмоніторнига. Про це повідомляє прес-служба НБУ.

У грудні Національний банк України застосував до трьох банків заходи впливу за порушення умов фінмоніторнига.
Фото: liga.net

До кого застосували заходи

  • Банк Земельний Капітал оштрафований на 2,265 млн грн «за неналежне забезпечення діяльності внутрішньобанківської системи запобігання легалізації кримінальних доходів», за неналежну перевірку клієнтів (їх представників) та аналіз їх фінансових операцій, а також невжиття заходів для зменшення ризиків.

  • Оксі Банк отримав письмове застереження за незабезпечення виявлення фінансових операцій, що підлягають фінансовому моніторингу; порушення вимог щодо ідентифікації, верифікації та вивчення клієнтів; несвоєчасне подання спеціально уповноваженому органу інформації про випадки, передбачені законодавством.

  • Застереження отримав Кристалбанк за нездійснення банком належного аналізу фінансових операцій з урахуванням ризик-орієнтованого підходу.

Раніше повідомлялося

  • Національний банк України у листопаді оштрафував чотири банки за порушення законодавства у сфері фінансового моніторингу.
  • У серпні Нацбанк застосував заходи впливу за порушення законодавства у сфері фінмоніторингу ще до чотирьох банків.

  • Також відомо, що у вересні Національний банк не застосовував заходів впливу до банків.

Оформити депозит у банках України

Коментарі - 1

+
0
yarg
yarg
1 січня 2020, 17:47
#
Офигенно - «ненадлежащее обеспечение деятельности внутрибанковской системы предотвращения легализации криминальных доходов»

и что это ? если конкретно ? 
системе не выделили 5 пачек бумаги в месяц ?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися