Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 грудня 2019, 13:06

Писарук очолив Раду директорів Форуму провідних міжнародних фінустанов

Голову правління Райффайзен Банку Аваль Олександра Писарука обрано Головою Ради директорів Форуму провідних міжнародних фінансових установ (Форум). Голосування проходило таємно, зазначає пресслужба банку.

Голову правління Райффайзен Банку Аваль Олександра Писарука обрано Головою Ради директорів Форуму провідних міжнародних фінансових установ (Форум).
Фото: 112.ua

Що відомо про організацію

Форум створено в 2010 році як дискусійну платформу, що на високому рівні веде діалог з українськими держструктурами для подальшого розвитку фінансового сектору України.

Зазначається, що місія Форуму — просувати і впроваджувати найкращий міжнародний досвід управління та регулювання українського фінансового ринку.

Форум представляє міжнародні фінансові установи, що працюють в Україні, і сьогодні включає 11 банків з іноземним капіталом. Райффайзен Банк Аваль є його членом з першого дня створення.

Що відомо про Олександра Писарука

  • 2 жовтня 2019 року правління НБУ призначило Олександра Писарука головою правління Райффайзен Банку Аваль.

  • 20 листопада Олександр Писарук увійшов до складу правління Європейської бізнес асоціації (ЄБА).

  • 11 листопада НАБУ затримувало екс-заступника голови НБУ Писарука і ще 7 осіб за підозрою в заволодінні 1,2 млрд грн стабілізаційного кредиту, який НБУ в 2014 році надав ВіЕйБі Банку.

Читайте також: Гонтарева назвала «терором» затримання колишнього заступника

  • Слідство вважає, що Писарук на посаді першого заступника голови НБУ сприяв виведенню стабілізаційного кредиту із VAB Банку в 2014 році і діяв у змові з власником банку Олегом Бахматюком. Писарук вважає звинувачення на свою адресу вважає необґрунтованими.

  • Писарука були готові взяти на поруки члени правління Нацбанку, а також голова Dragon Capital Томаш Фіала. У результаті суд відпустив Писарука під заставу в 5 мільйонів гривень, який вніс Райффайзен Банк Аваль.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися