Мінфін - Курси валют України

Встановити
19 грудня 2019, 12:50

Імпічменту Трампа бути? Палата представників США проголосувала «За»

У середу ввечері Палата представників Конгресу Сполучених Штатів підтримала імпічмент глави держави, передає lblv.com.

Тримісячне розслідування завершилося восьмигодинними дебатами між чиновниками і голосуванням. Після цього має відбутися суд у верхній палаті Конгресу, результат якого покаже – чи буде Дональд Трамп відсторонений від посади.

У вересні Ненсі Пелосі, яка займає посаду спікера Палати представників, повідомила про прийняття рішення щодо розслідування з приводу підстав для імпічменту глави США. Тоді був опублікований текст скарги анонімного інформатора, який звинуватив Дональда Трампа в перевищенні повноважень. Трамп через президента України Володимира Зеленського намагався почати розслідування відносно одного з кандидатів передвиборної гонки 2020 року – Джо Байдена.

Вчора Палата представників проголосувала за імпічмент президента за двома пунктами. Перший – зловживання владою. Трамп припинив допомогу Україні з метою тиску на Володимира Зеленського, щоб він почав розслідування проти основного конкурента у передвиборній гонці глави США. Другий пункт – перешкоджання розслідуванню Конгресу. Стало відомо, що Дональд Трамп вимагав від адміністрації Білого дому не реагувати на повістки, вручені у справі щодо його імпічменту.

Перший пункт звинувачення підтримали 230 членів Палати представників з 427-ми. Другий – 229 членів Палати.

При цьому експерти вважають, що проведення імпічменту є малоймовірним, так як остаточне рішення буде за сенатом, який контролюють республіканці. Як зазначає lblv.com, щоб Трампа відсторонили від посади, як мінімум двадцять республіканців повинні будуть перейти на бік демократів у голосуванні щодо звинувачення глави держави. Очікується, що голосування пройде в січні наступного року.

Дмитро Єршов, фінансовий аналітик LBLV.com

Джерело: Мінфін