Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 грудня 2019, 11:05

Суд Лондона завершив слухання у справі про «бонди Януковича»

З 9 по 12 грудня у Верховному Суді Сполученого Королівства тривали слухання остаточної апеляції за заявою Росії проти України про «борг Януковича» на $3 млрд. Як повідомляє прес-служба Мінфіну, суд відклав винесення рішення на 2020 рік.

З 9 по 12 грудня у Верховному Суді Сполученого Королівства тривали слухання остаточної апеляції за заявою Росії проти України про «борг Януковича» на $3 млрд.
Фото: censor.net.ua

Результати слухання

«За результатами слухання судді повідомили, що винесення рішення відкладається на більш пізню дату, ймовірно, в 2020 році», — йдеться в повідомленні.

Як зазначають у Мінфіні, слухання тривали чотири дні. Це свідчить про важливість справи і її складність з юридичної точки зору.

Читайте також: Україні вперше вдалося розмістити доларові ОВДП під ставку менше 4%

«Команда юридичних радників України представила сильні правові аргументи і свою позицію перед поважною колегією у складі п'яти суддів Верховного Суду», — уточнюють в міністерстві.

Передісторія

  • У 2013 році Росія купила в України облігації на $3 млрд при колишньому президенті Вікторі Януковичі. Вони мали піврічний купонний період зі ставкою 5%. Погасити їх треба було 20 грудня 2015 року.
  • У кінці 2015 року Кабмін ввів мораторій на виплату цих $3 млрд, через що у 2016 році Росія подала на Україну в Лондонський суд. Суд прийняв сторону РФ і постановив, що бонди повинні бути погашені.
  • Україна подала апеляцію, в якій навела ряд аргументів, один з яких Апеляційний суд Англії прийняв як вагомий. Україна стверджувала, що випустила бонди під тиском Росії, яка намагалася не допустити підписання Угоди про Асоціацію з ЄС.
  • У вересні 2018 року суд виніс рішення провести всеосяжний судовий процес. РФ оскаржила це рішення.

Читайте також: Зоряний час українських єврооблігацій: що буде далі

  • Розгляд справи очікувався в кінці червня 2019 року. Утім, у червні з'явилася інформація про те, що Британський Верховний суд розгляне апеляцію Росії в кінці 2019 року.

Коментарі - 7

+
0
QGS
QGS
13 грудня 2019, 11:11
#
Нужно такие аргументы) чтобы не мы платили, а нам с процентами.
+
+50
Sozdatel
Sozdatel
13 грудня 2019, 11:11
#
Есть подозрения что кто-то решил неслабо подзаработать, прогнувшись под рашу за солидное «вознаграждение»… Пиплу всеравно за что счет выставят, всеравно все оплатят, а такой шанс срубить куш выпадает нечасто…
+
+15
ekassw
ekassw
13 грудня 2019, 12:34
#
А можно чуть подробнее, а то смысл сей сентенции ускользает. Кто и как подзаработает прогнувшись под Рашу, добиваясь апелляции и рассмотрения по сути вместо согласия с предыдущим ускоренным решением в пользу московитов?
+
0
Sozdatel
Sozdatel
13 грудня 2019, 12:51
#
Ну вы же умный человек.. Иногда маленькая поблажка даже в несколько милионнов может поспособствовать дополнительному доходу в семью 5-40% от суммы в зависимости от дела.. Конечно придется поделиться, но остается всеравно хороший приплод) Лямы просто так не рисуются, приходится потрудиться пока есть такая возможность.. 

Можно давить до последнего и не получить себе ничего, больше денег перейдет в общак, а там уже другие растянут, а можно себе заработать и в общак попадет меньше.. Вы же умный человек или я ошибаюсь?
+
0
brigadirius
brigadirius
13 грудня 2019, 13:25
#
Лазаренко в своё время тоже так думал. Но оказалось на Западе не всё покупается, в отличии от Рашки.
+
0
Sozdatel
Sozdatel
13 грудня 2019, 14:22
#
Верно, но отчасти.. Те же яйца, только в смятку.. К примеру деньги уводят не через фирмы однодневки, а через фонды, благотворительность и т.д. В любом случае «заработать» думаю он попытается, а там как пойдет..
+
0
Васян Васькин
Васян Васькин
14 грудня 2019, 11:24
#
Из всего прочитанного понял одно - Пу не видать этих денег , как свой плеши . Или словами классика -  От мертвого осла уши. Получишь у ​Пушкина. До свидания, дефективный."
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися