Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 грудня 2019, 16:55

Без дозволу: Демчак не просив НБУ погодити купівлю частки в РВС Банку

Колишній народний депутат Руслан Демчак не звертався до Національного банку для погодження набуття істотної участі у АТ «РВС Банк». Про це йдеться у відповіді Нацбанку на запит FinClub.

Колишній народний депутат Руслан Демчак не звертався до Національного банку для погодження набуття істотної участі у АТ «РВС Банк».
Фото: flickr.com

Про що говорять в НБУ

«Наразі жодних документів від Руслана Демчака для погодження набуття істотної участі у АТ «РВС Банк» Національний банк України не отримував. У разі надходження таких документів НБУ розгляне їх у порядку та у строки, визначені законодавством України», — йдеться в повідомленні.

Особа повинна отримати попереднє погодження Нацбанку, якщо вона має намір набути участь у банку понад 10% статутного капіталу.

Що відомо про власників банку

На 1 січня 2019 року власником 100% акцій РВС Банку був Олександр Стецюк. РВС Банк був створений на базі раніше неплатоспроможного банку ПАТ «Омега Банк». Проте учасники ринку із першого дня існування банку казали, що за ним стоїть саме Руслан Демчак.

Раніше повідомлялося

  • Народний депутат Верховної Ради VIII скликання, екс-заступник голови комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності Руслан Демчак став співакціонером РВС Банку.
  • 15 серпня 2018 року у РВС Банку відбулася зміна акціонера. Олександр Стецюк став прямим власником 100% акцій РВС Банку.

  • Раніше, депутат Верховної Ради від фракції «Блок Петра Порошенка» Руслан Демчак отримав дозвіл від Антимонопольного комітету на покупку більше 50% акцій РВС Банку. У лютому НБУ отримав від фізособи пакет документів на узгодження покупки більше 50% акцій РВС Банку.

Коментарі - 3

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
11 грудня 2019, 17:11
#
«Без разрешения: Демчак не просил НБУ согласовать покупку доли в РВС Банке» - потому что он и ранее по сути был владельцем. А вот процедуру ему нужно выдержать.
+
0
yarg
yarg
11 грудня 2019, 17:34
#
Забавная ситуация.
НБУ считает Демчака владельцев и требует проходить процедуру согласование покупки.
А Демчак отрицает это и никаких процедур проходить не хочет.
И что дальше ?
+
0
Італій .
Італій .
11 грудня 2019, 21:23
#
Бюрократия, сэр.

Есть анекдот про программиста и алгоритм кипячения воды.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися