Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 грудня 2019, 17:53

Митниця у смартфоні. Нефьодов анонсував додаток e-Borders

Державна митниця в 2020 році планує запустити мобільний додаток e-Borders. Про це повідомив глава ДМС Максим Нефьодов на презентації Нової митниці, передає Liga.net.

Державна митниця в 2020 році планує запустити мобільний додаток e-Borders.
Фото: facebook

Для чого додаток

Додаток відкриє доступ українцям до всіх митних сервісів онлайн і дозволить зі смартфона стежити за ситуацією на кордоні.

Крім того, відомство планує за півроку переглянути систему управління ризиками і відкрити систему бізнес-аналітики, яка дозволить стежити за роботою митниці.

Зокрема, запрацює портал відкритих даних і автоматичні сервіси для класифікації та інтеграції з базами інших країн.

Читайте також: Нефьодов показав, як буде реформувати митницю (презентація)

«У нас є зобов'язання, згідно з указом президента, відкрити знеособлену інформацію про митну вартысть товарів. Ми дуже хочемо ввести вже протягом найближчих місяців систему самостійного декларування транспортних засобів, а потім і інших відносно простих товарів, які переміщують громадяни», — сказав Нефьодов і додав, що це не лише спростить процес, а й здешевить його для людини.

Читайте також: Оформляти товари на митниці стане простіше: президент підписав закон про АЕО

Зазначається також, що Нова митниця працює з контейнерними лініями, які запускають міжнародну моніторингову систему. Вона дозволить відстежувати рух кожного контейнера по світу за допомогою технології блокчейн.

Раніше повідомлялося

  • На початку листопада Держмитслужба запустила онлайн-сервіс з розрахунку митної вартості автомобілів та платежів при їх оформленні.
  • 22 листопада Державна митна служба України запустила онлайн-систему скарг.
  • За словами Нефьодова, для налаштування інфраструктури та належну роботу митниці з держбюджету направлять близько 480 млн грн. Гроші підуть на реконструкцію і добудову пунктів пропуску, на введення в експлуатацію сканерів і закупівлю вагових комплексів.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися