Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 грудня 2019, 14:51

ФГВФО виставив на торги кредити і нерухомість трьох банків

16 січня 2020 року в системі ProZorro.Продаж запланований аукціон з реалізації пулу активів юридичних осіб, що перебувають на балансі ВТБ Банку, Дельта Банку і Родовід Банку. Про цезазначається в повідомленні Фонду.

Торги пройдуть з голландською моделлю аукціону.

Що увійшло в пул

  • До складу пулу увійшли права вимоги за 30 кредитами юридичних осіб та 9 об'єктів нерухомості в Дніпропетровській області.

  • Середня прострочена заборгованість за кредитами становить 8 років. Загальна заборгованість за договорами — 2,047 млрд грн.

Читайте також: Фонд гарантування продав пул активів за рекордну ціну

  • При цьому, з 27 кредитами тривають судові провадження, 7 кредитів знаходяться на розгляді Державної виконавчої служби.

  • Стартова ціна пулу — 454 млн грн.

  • В забезпеченні по кредитах: комерційна нерухомість та земельні ділянки у Житомирській області, цінні папери, товари в обороті, фінансове поручительство, майнові права, обладнання.

  • Чимало кредитів мають проблеми із заставою через банкрутство або ліквідацію заставодавців.

Читайте також: Фонд гарантування виставив на аукціон пул активів ВТБ Банку

Пул був сформований за календарним підходом — до його склад увійшли активи, які попередньо виставлялися на індивідуальні торги, але не були викуплені.

Раніше повідомлялося

  • На сьогоднішній день в 11 банків є потреба в додатковому капіталі на суму 35,2 млрд грн при базовому сценарії розвитку економіки. Якщо буде реалізований негативний сценарій, ці ж установи, а також інших 7 банків, зажадають вже 73,8 млрд грн. Про це повідомили в НБУ за результатами стрес-тестування банків.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися