Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 листопада 2019, 15:24

Фонд гарантування продав пул активів за рекордну ціну

Фонд гарантування вкладів 7 листопада продав пул активів Дельта Банку, банків Надра і Фінанси та кредит за 849,4 млн грн. Ця ціна стала рекордною за всю історію Фонду, повідомляє прес-служба.

Фонд гарантування вкладів 7 листопада продав пул активів Дельта Банку, банків Надра і Фінанси та кредит за 849,4 млн грн.
Фото: stockworld.com.ua

За скільки продали пул

Пул активів продали за 849,4 млн грн. Мінімальна ціна торгів була встановлена на рівні 679,5 млн грн.

Які активи були продані

Пул складався з прав вимоги та інших майнових прав за кредитними договорами, частина з яких знаходиться в заставі НБУ. Основними активами, які включили в цей пул, є заборгованість за кредитами групи компаній «Яблуневий дар» та ПрАТ «Росава».

Стягнення заборгованості групи компаній «Яблуневий дар» перед Дельта Банком буде залежати від рішень судів за відповідними позовами, розгляд яких наразі триває.

Читайте також: Фонд гарантування відсудив у НБУ 277 мільйонів

До того ж одна з компаній, що входять в групу «Яблуневий дар», ТОВ «Танк Транс», зараз знаходиться в процедурі ліквідації.

ПрАТ «Росава» є боржником перед банком Фінанси та Кредит. Також, за даними Єдиного державного реєстру, знаходиться в процедурі ліквідації.

Всі активи, включені в пул, до цього неодноразово виставляли на торги. Спочатку по частинах, а після того, як покупця не було знайдено — у складі дрібних пулів.

Раніше повідомлялося

  • На сьогоднішній день в 11 банків є потреба в додатковому капіталі на суму 35,2 млрд грн при базовому сценарії розвитку економіки. Якщо буде реалізований негативний сценарій, ці ж установи, а також інших 7 банків, потребуватимуть уже 73,8 млрд грн. Про це повідомили в НБУ за результатами стрес-тестування банків.

Коментарі - 2

+
0
Елизавета Левинская
Елизавета Левинская
9 листопада 2019, 19:18
#
Прекрасно…
+
0
lov2108
lov2108
10 листопада 2019, 10:15
#
Так а кто купил то ?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися