Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 грудня 2019, 13:39

Падіння промвиробництва. У Мінекономіки назвали причини

Падіння українського промислового виробництва на 5% (у річному вимірі) пояснюється загальносвітовою тенденцією. Про це Facebook написав заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Сергій Ніколайчук.

Падіння українського промислового виробництва на 5% (у річному вимірі) пояснюється загальносвітовою тенденцією.
Фото: opentv.media

Пояснення Ніколайчука

«У листопаді промисловість впала на 5% в річному вимірі, що стало найгіршим показником після відновлення з кризи 2014-15 років. Але якщо в той період економіка України була скоріше винятком, то на цей раз вітчизняна промисловість рухається в загальносвітовому тренді. У низки наших партнерів такий провал у промисловості стався кількома місяцями раніше», — написав він.

За його словами, на Україну тенденції у світовому промвиробництво почали впливати через більш тісний зв'язок з європейською економікою.

«Промислова рецесія в світі є насамперед наслідком глобальних торговельних воєн. І хоча за останні десятиріччя у світі відбулася деіндустріалізація (через зростання ваги сектора послуг і зростання технологічності промислового випуску), таке падіння в промисловості має потенціал істотно загальмувати глобальну економіку», — зазначає Ніколайчук.

За даними міністерства, падіння промислового виробництва спостерігається в ЄС, зокрема, Німеччині, Румунії та Італії. У той же час промисловість Туреччині, навпаки, зростає.

Раніше повідомлялося

  • За підсумками жовтня 2019 року промислове виробництво в Україні скоротилося на 5% порівняно з жовтнем 2018 року.

  • У вересні індекс промислової продукції показав падіння на 1,1%.

  • У серпні промислове виробництво в Україні скоротилося на 1,4%.

Що означає індекс промислової продукції

Індекс промислової продукції — показник обсягу промислового виробництва країни, що вимірюється як середньозважена величина з індивідуальних індексів по кожному товару.

Коментарі - 5

+
+15
bonv
bonv
2 грудня 2019, 13:45
#
Світова економіка повільно сповзає в кризу і першим під удар потрапив виробничий сектор. На відміну від ситуації 10–річної давнини, коли кризу спровокувала катастрофа на американському фінансовому ринку, сьогодні головною причиною виступають світові торговельні війни. І тісно інтегровані в глобальний ринок українські металургійні компанії вже працюють в кризових умовах.
+
+94
yarg
yarg
2 грудня 2019, 13:55
#
Перепроизводство же никуда не исчезало.
Его пытаются маскировать, раздают деньги , перешли уже к отрицательным ставкам... но толку нет.
всего производится слишком много.
+
0
brigadirius
brigadirius
2 грудня 2019, 14:49
#
А ось і причина спаду промвиробництва: www.minfin.com.ua/2019/12/02/39911331/
+
+68
QGS
QGS
2 грудня 2019, 15:52
#
Тенденции в Европе, а то что через ОВГЗ обвалили курс ниже 24$ товары становятся всё менее конкурентоспособны. Ни полслова.
+
+30
Игорь Коляда
Игорь Коляда
2 грудня 2019, 19:00
#
Не виноватые они,писец сам пришёл.
У этого падения промпроизводства есть как внешние,так и внутренние факторы,о которых министр то ли не знает,то ли просто не хочет говорить.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися