Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 листопада 2019, 15:20

Експерти розповіли про незаконні операції в даркнеті з криптовалютами

Науково-дослідний центр США Rand Corporation представив новий звіт щодо незаконних транзакцій в даркнеті, зокрема щодо операцій з цифровими валютами. Про це пише psm7.

Науково-дослідний центр США Rand Corporation представив новий звіт щодо незаконних транзакцій в даркнеті, зокрема щодо операцій з цифровими валютами.
Фото: stockworld.com.ua

Про що йдеться у звіті

Як зазначається у звіті, анонімність даркнету є проблемою для правоохоронних органів через те, що злочинці здатні досягти високого рівня анонімності завдяки криптовалютам, особливо BTC, LTC або XMR.

Експерти заявили, що велика кількість транзакцій, які мають відношення до незаконного обігу наркотиків за криптовалюти, не перевищували $100. Однак в 2013 і 2016 роках були зафіксовані більш великі продажі.

Читайте також: Як вплине на економіку легалізація ринку криптовалют

Дослідники стверджують, що торговці купують великі партії наркотиків за цифрову валюту через даркнет, а потім поширюють їх у реальному світі.

На сьогодні правоохоронним органам досить складно правильно визначати та контролювати торгівлю незаконними товарами і послугами.

Читайте також: Мінцифри планує легалізувати в Україні майнінг криптовалют

Експерти вважають, що необхідно більше інвестувати в навчання і поліпшення обміну інформацією між установами.

Раніше повідомлялося

  • 18 листопада в Раді зареєстрували проект закону щодо оподаткування операцій з криптоактивами. Зокрема, запропоновано 5-відсоткова ставка податку на доходи фізосіб від продажу криптоактивів.

  • Серед планів Минцифри на наступні 2-3 роки — легалізувати майнінг криптовалют і залучити в Україну міжнародні криптовалютні біржі, іноземні компанії та інвесторів. Також — зробити країну конкурентоспроможною на світовому ринку віртуальних активів.

Отримати бонус на торговий рахунок Weltrade

  • Щодо статусу криптовалют в Україні, у Національному банку заявляли, що біткоін не є ні валютою, ні платіжним засобом.

  • Водночас НБУ запустив в кінці 2016 року дослідницький проект щодо можливого впровадження е-гривні — національної валюти на основі технології блокчейн.

Коментарі - 5

+
+30
Григорий П
Григорий П
25 листопада 2019, 2:27
#
«...правоохранительным органам достаточно тяжело ... контролировать торговлю незаконными товарами и услугами...»...во всем цивилизованном мире борются с такими вещами, а у нас контролируют
+
0
Юрий Новокрещенов
Юрий Новокрещенов
25 листопада 2019, 14:32
#
Ой, ржунимагу! :-)
+
+15
Григорий П
Григорий П
25 листопада 2019, 2:36
#
О чем вы говорите? Сеть BTC и LTC полностью прозрачны, блок чейн в публичном доступе, все даже следят за кошельками Сатоши, чтобы он не начал тратить. В мировой практике далеко не один прецедент ареста биткойнов, их реализации с аукционов для погашения ущерба потерпевшей стороне или в пользу государства
+
0
SergValin
SergValin
25 листопада 2019, 10:46
#
> Исследователи считают, что торговцы покупают крупные партии наркотиков за цифровую валюту через даркнет, а затем распространяют их в реальном мире.

Открыли Америку американские исследователи.
+
0
Юрий Новокрещенов
Юрий Новокрещенов
25 листопада 2019, 14:35
#
Ха-ха-ха. Кэп, оказывается крипту отследить не могут. Вот это новость. Жду времени, когда выход в интернет будет только через лицензированных провайдеров и после загрузки своего паспорта. Тогда будет закат конфиденциальности.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися