Мінфін - Курси валют України

Встановити
19 листопада 2019, 8:16

Суд став на бік НБУ. Діамантбанк ліквідували законно

Шостий апеляційний адміністративний суд підтвердив законність виведення з ринку Діамантбанку Національним банком України. Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Шостий апеляційний адміністративний суд підтвердив законність виведення з ринку Діамантбанку Національним банком України.
Фото: delo.ua

13 листопада суд відмовив у скаргах акціонерам банку.

Нагадаємо, правління Нацбанку 24 квітня 2017 року прийняло рішення про віднесення Діамантбанку до категорії неплатоспроможних.

Читайте також: Чому Діамантбанк визнали неплатоспроможним — позиція керівництва

Причина віднесення до категорії неплатоспроможних

Головним принципом такого рішення був факт зменшення нормативів капіталу банку не менше ніж до однієї третини від мінімального рівня, встановленого нормативно-правовими актами Нацбанку, а також той факт, що банком не виконані у відповідний строк план реструктуризації, яким було передбачено здійснення заходів щодо його докапіталізації.

Передісторія

  • 23 червня 2017 року Національний банк прийняв рішення відкликати банківську ліцензію та ліквідувати ПАТ «Діамантбанк».

  • За інформацією ФГВФО, загальна сума можливого відшкодування вкладникам в межах гарантованої суми (200 тис. грн), відповідно до звітності банку, становила майже 1,3 млрд грн.

Читайте також: Це було очікувано. Що думають читачі «Мінфіну» про ситуацію з Діамантбанком

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися