Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 листопада 2019, 19:24

Нові правила нарахування пільг: У платіжках можливі помилки

Починаючи з листопада 2019 року, українці будуть отримувати квитанції за комунальні послуги з повним розміром платежу – без урахування пільг та субсидій. Через неточності в даних про деяких користувачів у платіжках за жовтень можливі помилки. Про це попередили в прес-службі Мінсоцполітики.

Починаючи з листопада 2019 року, українці будуть отримувати квитанції за комунальні послуги з повним розміром платежу – без урахування пільг та субсидій.
Фото: ukrainianwall.com

Як тепер нараховуватимуть пільги

Зміна цифр у платіжках пов’язана із новим механізмом нарахування пільг на ЖКП, який вступив в силу з 1 жовтня 2019 року.

Нагадаємо, що відтепер органи соціального захисту населення надають пільги у грошовій формі. Розраховані суми пільг спочатку перераховуватимуть в Ощадбанк. Відтак Ощадбанк буде проводити розрахунки з надавачами послуг за кожного конкретного пільговика. Ідеться про безготівкову форму розрахунку.

Читайте також: Електроенергія для населення здорожчає — новий голова НКРЕКП

Якщо ж пільговик подав заяву до органу соціального захисту населення на отримання пільги готівкою, він отримуватиме свої виплати в готівковій формі через банк або поштою.

Детально про ці два механізми «Мінфін» писав раніше

Як сплачувати

Якщо користувач отримує пільги готівкою, він має самостійно повністю сплатити за спожиті послуги. Інші ж пільговики сплачують, як і раніше, частину платежу, а суму пільги за них перерахує надавачу послуг Ощадбанк.

У платіжках можливі помилки

З огляду на те, що відповідний механізм тільки-тільки вводиться, в платіжках за жовтень можливі помилки з технічних причин. Відзначається, що в даних деяких користувачів є неточності. Цим людям можуть не нарахувати пільги за жовтень.

 У такому разі Мінсоцполітики рекомендує звернутися до органу соціального захисту населення за місцем проживання для уточнення інформації.

Сума пільги у такому випадку за жовтень буде донарахована в наступному місяці.

Читайте також: З'явився мобільний додаток для перевірки сум у платіжках

Раніше повідомлялося

  • В Україні з 1 жовтня почалася монетизація пільг на оплату житлово-комунальних послуг після запуску монетизації субсидій на оплату комунальних послуг, яка була запущена з березня 2019 року.
  • Тепер в Україні паралельно функціонують дві системи надання пільг у грошовій формі – готівкова і безготівкова.

Коментарі - 2

+
+26
valera051952
valera051952
13 листопада 2019, 4:58
#
Ну и зачем это надо было делать, ломать отработанный механизм годами по оплате коммунальных платежей льготникам кому они были положены??? И что значит получив платежку по новому со 100% начислением без учета льготы платить по старому.Эти все организации ЖЕК, Облэнерго, Облгаз, Водоканал , Укртереком в один голос заявляют чтоб оплачивали сто процентов.А почему люди имея льготу должны оплачивать сто процентов? А кто не будет платить будет расти долг. То есть народ заплатит , а потом якобы ощадбанк перечислит за них деньги соответствующим службам. Получается что люди будут платить дважды за одну и туже услугу.А как быть с размерами лемитов на газ на электроэнергию на воду . эти организации уже отказываюся их называть.Такая свистопляска выйдет и путаница.
+
0
efim2010
efim2010
23 грудня 2019, 12:33
#
Оплатил коммунальные услуги за октябрь и ноябрь 2019г. в размере 100%. Вчера получил СМС.что должен за электроэнергию и тепло.Как это понимать? В управлении соцзащиты ничего обьяснить не смогли. И где же мои льготы?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися