Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 листопада 2019, 16:46

ЄІБ переглянув портфель проектів в Україні

Заступник міністра фінансів з питань євроінтеграції Юрій Гелетій взяв участь у черговому спільному перегляді портфеля проектів Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) в Україні. Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів.

Заступник міністра фінансів з питань євроінтеграції Юрій Гелетій взяв участь у черговому спільному перегляді портфеля проектів Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) в Україні.
Фото: agropolit.com

Що обговорили

Сторони обговорили поточний стан підготовки та реалізації спільних проектів, а також узгодили план заходів на наступний період. Цього року такий перегляд відбувся вдруге, зазначають у Мінфіні.

Які проекти фінансує ЄІБ

За період співпраці України з ЄІБ було профінансовано проєктів на загальну суму 5,9 млрд євро. Частина цих проектів впроваджується в державному секторі. Станом на сьогодні на стадії реалізації знаходиться 15 проектів на суму 3,2 млрд євро.

Читайте також: Україна отримає $300 мільйонів від Світового банку та ЄБРР

Спільні з ЄІБ проекти спрямовані на покращення стану автомобільних доріг України, модернізацію енергетичної галузі, розвиток муніципальної та залізничної інфраструктури, підтримку малого та середнього бізнесу, відновлення інфраструктури Донецької і Луганської областей.

«Також ведеться активна робота з підготовки нових проєктів, зокрема в напрямі підвищення енергоефективності, в інфраструктурній, енергетичній сфері тощо», — зазначив Гелетій.

Читайте також: Інвестиції в Україну: ЄБРР планує виділити один мільярд євро у 2020 році

Раніше повідомлялося

  • На початку вересня Міністерство фінансів оголосило відбір комерційних банків для участі у спільному проекті України і Європейського інвестиційного банку «Основний кредит для аграрної галузі — Україна».

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися