Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 листопада 2019, 13:21

Борги МАУ: Украерорух назвав загальну суму

Заборгованість авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» (МАУ) перед державним підприємством обслуговування повітряного руху України (Украерорух) становить близько 1 млрд грн. Про це повідомив глава Украероруху Андрій Ярмак в інтерв'ю «Центру транспортних стратегій».

Заборгованість авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» (МАУ) перед державним підприємством обслуговування повітряного руху України (Украерорух) становить близько 1 млрд грн.
Фото: hromadske.ua

За його словами, це загальний борг МАУ перед Украерорухом.

«Загальний порядок цифр такий, однак ця сума включає і плату за надані послуги, і штрафні санкції, і поточні платежі», — сказав Ярмак.

Що буде з боргом

Зараз Украерорух веде переговори з авіакомпанією щодо оплати заборгованості.

«Після мого призначення на посаду ми активізували діалог. Авіакомпанія відновила оплату, але при цьому ми очікуємо пропозиції про те, як вона планує реструктуризувати досі наявні фінансові зобов'язання», — зазначив голова Украероруху.

Читайте також:МАУ нагадали про борги перед державою

Ярмак додав, що всі інші авіакомпанії вчасно оплачують свої рахунки.

Кредитні картки для тих, хто часто буває за кордоном

Що відомо про збитки

  • В 2018 році збитки МАУ склали 2,7 млрд грн, що у 8,9 рази більше ніж у попередньому році (304,51 млн грн).

  • Співвласник МАУ Арон Майберг вважає, що збитки МАУ багато в чому обумовлені прорахунками політики в авіаційній галузі. За його словами, за 5 років авіакомпанія переплатила $216 млн через необхідність обльоту повітряного простору Сходу України, Криму і території РФ, високих акцизів на авіаційне паливо і завищені ставки на аеронавігаційне обслуговування.

  • МАУ заборгувала державі близько 300 млн грн по сплаті до авіаційного спецфонду.

Раніше повідомлялося

  • Міністр інфраструктури Владислав Криклій раніше заявив, що МАУ повинна вирішити питання боргів перед державою, інакше компанія — банкрут.

  • Напередодні МАУ заявила про значне скорочення польотної програми і закриття частини маршрутів з 16 листопада. Скорочення програми польотів обумовлено необхідністю оптимізації витрат авіакомпанії і повернення її в зону беззбитковості.

Коментарі - 8

+
+71
bonv
bonv
10 листопада 2019, 13:43
#
Коломойському   не вперше банкротити,, за рахунок держави чи просто людей. (Приват, Дніпроавіа,  ФК Дніпро та Кривбас) А тепер МАУ, яке чомусь обслуговує зе-команду. Ще аеропорт у Франківську на 2 млрд ЗЕ  чомусь віддав КО.. Дивина та й годі..
+
+14
Oleksiy80
Oleksiy80
11 листопада 2019, 7:34
#
Вроде ты забыл ещё и Аэросвит.Крупнейшая компания на то время.
+
0
AlexZag
AlexZag
11 листопада 2019, 9:40
#
Формально, Роза Ветров обслуживает, а не МАУ.
+
+8
QGS
QGS
10 листопада 2019, 16:30
#
За что не возьмутся всё через одно место;)
+
+43
AleksandrBank
AleksandrBank
11 листопада 2019, 10:26
#
Приват обокрал, УкрНафта налогов не платит в долгах, МАУ также, и скоро будет так что и канал 1+1 в долгах и должниках налоговой. 
На этом фоне Ахметов просто ТОП патриот, заводы поднимает, налоги все платит, в производства вкладывает, альтернативную энергетику развивает и т.д. Не кричит о дефолтах и «курсе 30», что «слабоумные» за правду принимают и т..д.
+
+29
kreno1
kreno1
11 листопада 2019, 10:31
#
Кололся колосля, но продолжал грызть кактус. У Коломойского все предприятия убыточные .Даже завод по нефтепеработке .Может в политику или в бизнес тренеры? 
Что там говорить монополист по производству спирта убыточный. Страна такая работать сложно, потому все в минус , ничего себе.Я думаю, что если госфонды откроют кокаиновую ферму, единственную в европе, и та в минуса пойдет дикие.
+
0
Obn
Obn
11 листопада 2019, 17:09
#
Еще одна выплата Бене в перспективе
+
0
AlexZag
AlexZag
11 листопада 2019, 17:42
#
Беня руководствуется правилом «По долгам платят только трусы»!
Кстати, в романе Ги де Мопассана «Милый друг», если я ничего не путаю, есть один сюжет, когда собственник типографии отчитывает рьяного сотрудника, который поспешил оплатить долги, как только большая сумма денег поступила, мотивируя тем, что когда ты должен достаточно крупную сумму, то кредитор более сговорчив давать поблажки и даже снизить долг, таким образом можно очень хорошо сэкономить.
Кто может себе позволить, пользуется этим правилом очень хорошо в пользу своего кармана.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися