Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 листопада 2019, 16:31

Фонд гарантування виставить на продаж мегапул активів за 351 мільйон

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб у грудні виставить на торги мегапул активів трьох неплатоспроможних банків — Дельта Банк, Фінанси і Кредит та Надра. Початкова вартість лота — 351,22 млн грн, повідомляє прес-служба ФГВФО.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб у грудні виставить на торги мегапул активів трьох неплатоспроможних банків — Дельта Банк, Фінанси і Кредит та Надра.
Фото: newsone.ua

Що відомо про ці активи

«4 грудня 2019 на майданчику DebtX призначені торги чергового мегапула з початковою ціною 351,22 млн грн, що включає в себе активи, які виставлялися на продаж у складі 1-1,5-мільярдних пулів, і які не були викуплені», — йдеться в повідомленні.

У Фонді нагадали, що кожен з цих активів попередньо до десятка разів виставляли на індивідуальні торги. Прострочення по всіх кредитах становить у середньому більше 3 років.

Читайте також: Фонд гарантування виставив на продаж офіс Імексбанку в Одесі

Наголошується, що багато активів взагалі не мають застави. У багатьох існують проблеми із заставою, наприклад обтяження в межах кримінального провадження. Нерідко заставу виводили через схеми з цінними паперами або в інший спосіб.

Як сформували пул

Повідомляється, що пул був сформований за календарним підходом. До його складу входять права вимоги та інші майнові права за кредитними договорами, які укладені з суб'єктами господарювання та фізичними особами, а також дебіторська заборгованість.

Раніше повідомлялося

На сьогодні у 11 банків є потреба в додатковому капіталі на суму 35,2 млрд грн при базовому сценарії розвитку економіки. Якщо буде реалізований негативний сценарій, ці ж установи, а також ще 7 інших банків потребуватимуть вже 73,8 млрд грн. Про це повідомили в НБУ за результатами стрес-тестування банків.

Коментарі - 2

+
0
marcher145
marcher145
8 листопада 2019, 16:43
#
За $350 миллионов — заголовок
351,22 млн грн — из текста
+
0
Яна Шевченко
Яна Шевченко
8 листопада 2019, 17:24
#
Округлили) дякуємо за уточнення.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися