Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 листопада 2019, 9:40

Зеленський на зустрічі з «табачниками»: Ми зацікавлені у зростанні експорту

Президент Володимир Зеленський зустрівся з найбільшими виробниками тютюнових виробів в Україні і обговорив ситуацію на ринку. Про це повідомляє прес-служба президента.

Президент Володимир Зеленський зустрівся з найбільшими виробниками тютюнових виробів в Україні і обговорив ситуацію на ринку.
Фото: president.gov.ua

Що обговорили на зустрічі

Під час зустрічі обговорили ситуацію на ринку. Зокрема, заяви деяких компаній про можливе перенесення хед-офісів і зупинку виробництва.

Зеленський зазначив, що влада зацікавлена нарощувати експорт тютюнових виробів. Оскільки тютюнові компанії є одними з найбільших платників податків, і податкові надходження зростають. Так, за 9 місяців поточного року відрахування до бюджету зросли на 7,5% — майже до 30,5 млрд грн.

Читайте також: Кабмін став на бік «табачників» щодо скасування «маржі»

«Важливо, щоб інвестиції в економіку України зростали, оскільки це — збільшення кількості робочих місць і податкових надходжень», — наголосив Зеленський.

Також зазначив, що для України важливим є питання поліпшення бізнес-клімату і забезпечення прогнозованості державної політики і регулювання ринків.

Ще один пріоритет, за його словами, боротьба з монополіями і побудова конкурентних ринків.

Крім того, було зроблено акцент на необхідності вирішити проблеми тіньового ринку тютюнових виробів.

Після зустрічі з президентом компанія British American Tobacco заявила, що з 8 листопада відновить виробництво на своїй фабриці в Прилуках.

Читайте також: АМКУ оштрафував тютюнові компанії на 6,5 мільярда

Історія питання «табачників»

  • 4 жовтня ВР прийняла в цілому законопроект № 1049 «Про запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування».

  • За день до голосування група народних депутатів внесла поправку № 8, якою регулюються торгові націнки на сигарети для дистрибуції.

  • Поправка пропонує встановити торгову націнку (так звану маржу) на сигарети для оптової та роздрібної торгівлі на рівні 7% і 13% від максимальної роздрібної ціни відповідно.

  • У відповідь на це керівники компаній-членів асоціації «Укртютюн» заявили, що наслідком запровадження торговельної націнки на сигарети для оптової та роздрібної торгівлі може стати закриття фабрик і втрата 50 тисяч робочих місць у тютюновій індустрії.

  • Найбільший виробник в Україні, British American Tobacco, зупинив виробництво тютюнової продукції на заводі «Прилуки» в Чернігівській області.

  • Також керівники компаній заявили, що в разі прийняття поправки підвищать ціни на пачку сигарет на 14 грн з 1 січня 2020 року і збільшать обсяги нелегальної торгівлі тютюновими виробами з 8,4% до 20%.

Читайте також: Сигарети подорожчають до 80-100 гривень у 2020 році — виробники

Коментарі - 18

+
+134
bonv
bonv
8 листопада 2019, 9:53
#
Спочатку хочуть нагнути інвесторів приймаючи тупорилі законопроекти а потім включають задню передачу і розказують  як вони поважають і люблять іноземних інвесторів..
+
+72
demarin
demarin
8 листопада 2019, 10:19
#
Оце таке буває коли слухають порохоботів. які тільки кричать про зраду. А коли офіційно поспілкувались с Зе, виявилось що все не так погано. Висновок - пора закривати порохоботські ЗМІ.
+
+92
bonv
bonv
8 листопада 2019, 10:24
#
Законопроект про встановлення фіксованої націнки приймали Слуги типу народу…
Шоу бурхливої імітації діяльності зе-влади продовжується…
+
+72
demarin
demarin
8 листопада 2019, 10:28
#
Це шоу порохоботів продовжується… на жаль(((
+
+62
bonv
bonv
8 листопада 2019, 10:33
#
Ну звісно - у всьому знову винен Порошенко...
+
+72
demarin
demarin
8 листопада 2019, 10:34
#
Не у всьому, а лише у тому що не може збагнути що він більше не буде президентом і роздуває з будь якої новини паніку
+
+62
bonv
bonv
8 листопада 2019, 10:42
#
Паніку роздуває Коломойський, лякаючи то дефолтом і Венесуелою, то поверненням чи компенсацією за Приват. 
Паніку роздуває зе-влада яка підспівує біглому олігарху.. І через це інвестори виводять інвестиції чи призупиняють виробництво. А МВФ не хоче співпрацювати поки не вирішиться питання дружби зе-влади з приватівським  олігархом.
+
+22
ekassw
ekassw
8 листопада 2019, 11:34
#
1. И что же именно «не так погано»? Из чего именно делается такой вывод? Из любимой мантры Зе о том как он любит инвесторов? Что именно было сказано на этой встрече (а еще важнее - что именно делается в связи с принятым зеленым большинством законом), что развеяло бы панику табачников и дало возможность говорить о решении проблемы? Может, Зеленский внес новый законопроект, меняющий принятое? Или может, табачники уже вернули объемы выкупа акциза? Что именно позволяет зе-фанату говорить о том, что «все не так погано»?
2. И тут Порох со своими порохоботами... Вам пора показаться врачу, начать курс лечения. Такая маниакальная боязнь порохоботов - это огромная психическая проблема, к добру не доведет. Под кроватью, случайно, порохобота не находили еще?
3. «Пора закрывать СМИ» - если бы таким девизом пользовалась столь ненавидимая предыдущая «власть барыги», мелкая перчатка Коломойкого с комплексами и манией величия не имела бы шансов и на 3% голосов. Вернее, она никогда бы и мысли не услышала о освем участии в политике... :)
+
+30
AleksandrBank
AleksandrBank
8 листопада 2019, 10:04
#
«После встречи с президентом компания British American Tobacco заявила, что с 8 ноября возобновит производство на своей фабрике в Прилуках.» - ключевое.
+
+39
bonv
bonv
8 листопада 2019, 10:07
#
Значить ЗЕ відмінить тупу зе-поправку що до встановлення торговельної націнки (так званої, «маржі») на сигарети для оптової та роздрібної торгівлі на рівні 7% та 13% від максимальної роздрібної ціни відповідно.
+
+15
ekassw
ekassw
8 листопада 2019, 11:38
#
Нет. Ключевое - это в каких объемах она его восстановит. Наверняка же что-то же нужно хоть как-то продать, текущую-то деятельность никто не отменял, зарплаты надо платить и т.п. даже если линия остановлена какое-то время. Вот и показатель: это чисто чтобы протянуть до закрытия без банкротства - или действительно возврат к предыдущему статус кво?
Без конкретики это пустая фраза ни о чем, никак не показывающая направление процесса.
+
+59
dvded .
dvded .
8 листопада 2019, 10:11
#
«Также руководители компаний заявили, что в случае принятия поправки повысят цены на пачку сигарет на 14 грн с 1 января 2020 года и увеличат объемы нелегальной торговли табачными изделиями с 8,4% до 20%.»
Прямо так и сказали. Увеличим до 20%.
+
0
klok
klok
8 листопада 2019, 11:18
#
Ага, прямо в лице президенту)

До речі, я ніде не бачив що саме їм не подобається і які умови би їх влаштували. Для мене це виглядає так наче тютюнові компанії зараз живуть дуже добре (чесно чи нечесно) і що вони будь якою ціною це захищають
+
+15
Oligarh
Oligarh
8 листопада 2019, 12:10
#
Да ясень пень все у них в шоколаде...
не хотят платить лишнего
+
0
QGS
QGS
8 листопада 2019, 11:06
#
Ещё бы не заинтересованные) такие прибыли налоговые;)
+
+29
bonv
bonv
8 листопада 2019, 11:08
#
Популізмом бюджет не хоче чомусь наповнюватись:)
+
+4
huliolopez
huliolopez
8 листопада 2019, 12:53
#
Тим часом новини Зе-інвестицій, або яко розвести європейського лоха на гроші.
«UBC Group ведет совместный проект Head. Когда они подписывали меморандум, еще с «предварительной» властью им задекларировали стоимость подключения-300 грн за кВт. Сейчас объявили - 3972 грн за кВт. Им нужно минимум 10 МВт. Это около € 1,6 миллионов! Это нужно заплатить, чтобы тебя подключили и ты потом покупал электроэнергию»
+
0
Vlad112233
Vlad112233
8 листопада 2019, 20:03
#
Интересно, сдуется ли Вова. Закон на самом деле правильный: один монополист-оптовик «Теддис», который зарабатывает 17% наценки. При этом розничный продавец зарабатывает до 8%. Не просто так производители взбеленились - уменьшение наценки оптовика-монопилиста вероятно перекроет поток откатов. В целом цена производителя то не меняется.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися