Мінфін - Курси валют України

Встановити
7 листопада 2019, 16:04

В Мінсоці назвали середній розмір субсидії за жовтень

Середній розмір субсидії на оплату житлово-комунальних послуг за жовтень складає 539 гривень. Про це заявив заступник міністра соціальної політики України Віталій Музиченко, пише РБК-Україна.

Середній розмір субсидії на оплату житлово-комунальних послуг за жовтень складає 539 гривень.
Фото: nv.ua

Деталі нарахування субсидії

Нарахування пільг та субсидій на оплату житлово-комунальних послуг, незалежно від дати початку опалення будинків, проходить з 15 жовтня.

Читайте також: Як оформити субсидію онлайн (покрокова інструкція)

«Вже зараз ми нараховуємо ці види допомоги за жовтень. В середньому… розмір субсидії по Україні склав 539 грн, а пільги — 418 грн», — сказав Музиченко.

Раніше повідомлялося

  • Кабмін планує виплачувати фінансову підтримку тим українським сім'ям, які витрачають на оплату комунальних послуг більше 15% своїх доходів.

  • В законопроекті про держбюджет на 2020 рік, який уряд вніс на розгляд Ради, передбачено зменшення видатків на субсидії на 8 мільярдів гривень, або 14,5%. За розрахунками уряду, цих коштів має вистачити для всіх, хто звернеться за субсидією.

Читайте також: Новий механізм виплати субсидій: Минсоц дав роз'яснення

  • З 1 жовтня 2019 року в Україні має стартувати монетизація пільг на оплату житлово-комунальних послуг. Згідно з прийнятим раніше рішенням, паралельно будуть функціонувати дві системи надання пільг у грошовій формі — готівкова і безготівкова.

Читайте також: Що буде з субсидіями. Роз'яснення прем'єра

Коментарі - 1

+
0
Виктория Марченко
Виктория Марченко
7 листопада 2019, 18:57
#
Враньё на вранье!!! Мою мамочку,ветерана труда, ребёнка войны, лишили субсидии (прописана внучка,которая живёт на оккупированной территории). И теперь мамочка будет платить более 60% своей пенсии.Я- безработная женщина предпенсионного возраста. Трудовой стаж- 40 лет! Работать не могу -ухаживаю за мамой.КАК выжить на 1.5 тыс гривен? Как лечить енё после инсульта?! Власть меняется,но не меняется НИЧЕГО!!!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися