Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 листопада 2019, 18:47

У Кабміні думають, як здешевити перепис населення

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук впевнений, що перепис населення можна провести дешевше, ніж за 3,4 млрд грн, як рахували раніше. Про це прем'єр заявив під час брифінгу, передає Уніан.

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук впевнений, що перепис населення можна провести дешевше, ніж за 3,4 млрд грн, як рахували раніше.
Фото: interfax.com.ua

Як будуть оптимізувати витрати

«Ми намагаємося зрозуміти, чи можна отримати той самий результат з тим же рівнем якості, але дешевше. Провівши окремі розрахунки, ми побачили, що сума, яка раніше закладалася в 3,4 мільярда, надто велика — перепис можна провести значно дешевше», — сказав Гончарук.

Він додав, що для оптимізації процесу до проведення перепису можна підключити співробітників Укрпошти та інших державних компаній.

Коли планують провести перепис

Кабмін буде обговорювати методологію в січні, а сам перепис населення заплановано на грудень 2020 року.

«Це релевантний місяць. Люди, як правило, вдома, вони приїжджають з роботи з-за кордону. Тому часу на підготовку до перепису населення у наступному році у нас достатньо», — зазначив прем'єр.

Читайте також: В Україні протестують перепис населення через смартфон

Гончарук також підтвердив наміри Кабміну провести так званий цифровий перепис населення до кінця поточного року.

Раніше повідомлялося

  • 26 вересня міністр Кабміну Дмитро Дубілет заявив про плани провести електронний перепис населення. Для цього всі державні реєстри об'єднають з даними про українців.
  • В уряді впевнені, що об'єднати існуючі реєстри буде набагато вигідніше, ніж провести класичний перепис населення.

Коментарі - 12

+
0
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
6 листопада 2019, 18:59
#
Ми живемо в 22 столітті, хіба не можна до попереднього перепису додати народжених і відняти померлих? Похибка буде мінімальна.
+
+50
Kanarej
Kanarej
6 листопада 2019, 19:09
#
Є ще такі що виїхали, або вивезли за кордон, або пропали і їхня доля невідома. Хтось лишився на непідконтрольних територіях, а хтось виїхав звідти - тут взагалі складно порахувати.
+
0
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
6 листопада 2019, 23:34
#
І як перепис допоможе визначити долю пропавших без вісті? Або як ви перепишете тих, хто виїхав? На митниці хіба нема інформації, хто виїхав чи заїхав. Чи може на не підконтрольних територіях перепишете? Хто звернувся як вимушений переселенець, то ОК, хто ні, то значить не переселенець... брєд, атавізм.
+
0
Kanarej
Kanarej
7 листопада 2019, 11:53
#
Ну от саме так. Кого немає - того немає.
+
+46
Игорь Коляда
Игорь Коляда
6 листопада 2019, 19:56
#
До 22 століття ми не всі доживемо.:)
+
0
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
6 листопада 2019, 23:35
#
До завтра не всі доживуть і що?
+
0
Игорь Коляда
Игорь Коляда
7 листопада 2019, 18:09
#
Нічого,просто ми живемо у 21 столітті.
+
+15
Віталій Андарак
Віталій Андарак
7 листопада 2019, 3:43
#
Перепис - це не стільки підрахунок голів, скільки збір інформації, в тому числі такої, якої в реєстрах немає.
+
+15
marcher145
marcher145
7 листопада 2019, 0:01
#
Перепись населения, как по мне просто трата денег, фактически нет особой нужды знать точное количество всех жителей, есть надобность знать количество экономические активного населения, а взять эту статистику можно просто у банка...

в европе перепись населения уже ушла в небытие, благодаря четкому администрированию, там всегда знают сколько людей проживают в стране
+
+30
QGS
QGS
7 листопада 2019, 2:31
#
В кабмине думают как удешевить перепись населения) Все просто Уберите миллион ненужных вопросов;)
+
0
Dron1983
Dron1983
7 листопада 2019, 10:01
#
Интересно для чего тогда выдаются паспорта??? Индиф.код, пенсионое, свид. о рождении и т.д.
+
0
irakez
irakez
7 листопада 2019, 11:02
#
Правильно сказали выше, перепись населения — это не подсчет количества людей. Это можно сказать самое масштабное социологическое исследование. Например, с ее помощью можно выяснить плотность проживания в каком-то определенном районе города или через дорогу от границы города, при том что люди там имеют городскую прписку, поэтому ни один реестр не даст правдивой информации.

Вот у нас в Одессе через дорогу от границы города растет уже второй город-призрак. При том что по документам это маленькое село с сотней жителей, а остальные 100 тысяч жителей прописаны в других районах города. А ведь государству (обществу в целом) нужно понимать, где какая нагрузка на сети города, социальную инфраструктуру и т.д.

И это только один из десятков вопросов, на которые можно найти ответ только с помощью переписи. Состав семьи, количество проживающих на жилой площади, географическое место работы (как долго нужно добираться, откуда и куда), вопросы трудовой миграции за границу и т.д.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися