Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 жовтня 2019, 15:12

Гончарук у контексті Привату: Без реформи судів нові інвестиції неможливі

Питання Приватбанку і його можливого повернення екс-власникам — ключове для макростабільності країни та привабливості для інвесторів. Але щоб це питання справедливо вирішити — потрібна судова реформа. Про це прем'єр-міністр заявив на інвестиційному форумі, передає ЕП.

Питання Приватбанку і його можливого повернення екс-власникам — ключове для макростабільності країни та привабливості для інвесторів.
Фото: investigator.org.ua

Інвестори повинні побачити, що правила змінилися

«Якщо у когось є чутки, що команда президента або уряду має намір повернути ці банки (ідеться про близько 100 банків, зокрема Дельта Банк, Надра Банк, банк »Фінанси та Кредит", які раніше були виведені з ринку - ред.) попереднім власникам або вирішити ці питання за рахунок платників податків — це неправда.

Ми розуміємо, що від цього залежить макростабільність країни. Якщо люди, інвестори не побачать, що правила змінилися — інвестиції сюди не прийдуть, ми дуже добре це розуміємо", — наголосив прем'єр.

Читайте також: Мінекономіки очікує до $6 мільярдів іноземних інвестицій в 2020 році

Очільник уряду заявив, що зараз рішення про Приватбанку у судовій площині і зазначив, що без реформи судів нові інвестиції неможливі.

«Ми повинні як команда максимально швидко реформувати судову систему, щоб в ній неможливі були несправедливі рішення», — заявив прем'єр-міністр.

Читайте також: Хто отримає Приватбанк

Раніше повідомлялося

  • Раніше в інтерв'ю Financial Times Гончарук заявив, що влада шукає «компроміс» з Ігорем Коломойським у справі Приватбанку.

  • Також прем'єр зазначав, що Володимир Зеленський уникатиме втручання в українські суди або незалежність центрального банку, намагаючись захистити інтереси країни.

  • Пізніше в прес-службі прем'єр-міністра заявили, що «інформація, яка міститься в матеріалі видання FT, не відповідає принципам об'єктивності».

  • Коломойський хоче $2 млрд компенсації за націоналізацію Приватбанку, яку вважає експропріацією.

 Оформити кредитку «Універсальна Gold» Приватбанку

  • На зустрічі з послами країн Великої сімки в Офісі президента заявили, що якими б не були судові рішення, підстав для повернення Приватбанку колишнім акціонерам немає.

  • 15 жовтня Приватбанк виграв апеляцію у Лондонському суді, який підтвердив юрисдикцію розгляду позову банку проти Коломойського і Боголюбова.

Коментарі - 9

+
0
bonv
bonv
29 жовтня 2019, 15:46
#
Інвестиційна привабливість та транші МВФ?  Нехай Коломойський поверне 5,5 млрд баксів.
+
0
Dmitrik7
Dmitrik7
29 жовтня 2019, 15:46
#
Так Зе сказал, что лично будет защищать инвестиции. Зачем нам суд? :)
+
0
bonv
bonv
29 жовтня 2019, 18:21
#
Раніше в інтерв'ю Financial Times Гончарук заявив, що влада шукає «компроміс» з мільярдером-олігархом Ігорем Коломойським в справі Приватбанку.
Гончарук сказав, що президент Володимир Зеленський і глава Офісу президента Андрій Богдан особисто займуться цією справою, не дивлячись на їх очевидний конфлікт інтересів як колишніх співробітників Коломойського.
Згодом у прес-службі прем'єр-міністра заявили, що «інформація, яка міститься в матеріалі видання Financial Times, не відповідає принципам об’єктивності».
Гончаруку як і Зе віри немає.
+
0
Lefert
Lefert
30 жовтня 2019, 3:11
#
Это прямо как сюжет с RT(рашатудей)
+
0
bonv
bonv
29 жовтня 2019, 15:47
#
Іноземні інвестори і не будуть спішити заводити гроші в Україну де все вирішує Коломойський і його зе-влада..
+
0
bonv
bonv
29 жовтня 2019, 15:51
#
Прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що влада шукає «компроміс» з Ігорем Коломойським в справі Приватбанку…
А тепер про суди заговорив які захищають інтереси Коломойського в Україні. При тому що суд Лондона визнав олігарха шахраєм.
7% і 40% вже не ціль уряду на 5 років? Жартуєш і тепер?
+
0
Barmaley33
Barmaley33
29 жовтня 2019, 15:52
#
«Ранее в интервью Financial Times Гончарук заявил, что власти ищут «компромисс» с горем Коломойским в деле Приватбанка.»
В статье ошибка, правильно писать «с горем Коломойского»
+
+30
Яна Шевченко
Яна Шевченко
29 жовтня 2019, 16:06
#
По Фрейду) исправили, спасибо
+
0
Lefert
Lefert
29 жовтня 2019, 18:07
#
Как только на официальном уровне, суд признает претензии Коломойского недействительными- появятся полноценные договоры с лондонским правом- вот тогда будут и бабосики от институционалов, не ранее. Так что дело даже не в суде, а в принятии международных норм и политической воли.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися