Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 жовтня 2019, 11:47

Рейдери намагаються захопити майно компанії «А-Фінанс»

Державні реєстратори беруть участь в рейдерських захопленнях. До комісії з питань розгляду скарг у сфери державної реєстрації звернулися представники фінансової компанії «А-Фінанс», пише 24tv.ua.

Державні реєстратори беруть участь в рейдерських захопленнях.
Фото: rau.ua

Що відомо про ситуацію

  • За словами представників «А-Фінанс», права власності на їхній бізнес вже тричі за останні півтора місяця перереєстровували на іншу особу на підставі підробленої довіреності, виданої у Болгарії.

Вони стверджують, що цей документ підроблений, адже власник не виїжджав цього року за кордон і жодних планів з продажу «А-Фінанс» не існувало. А отже, заручившись підтримкою державних реєстраторів, шахраї намагаються вчинити рейдерське захоплення їхнього бізнесу.

Читайте також: Зеленський підписав закон для боротьби з рейдерством

Реєстратор, перебуваючи у Вінниці, порушивши закон і поняття екстериторіальності, прийняв рішення про перереєстрацію, використавши підроблені документи, в яких навіть паспортні дані мої помилкові.

«Компанію перереєстровано на якусь Ломову Юлію Володимирівну, за документами, які нібито були подані в Мін'юст. Я нібито продав свою частку за 20 тисяч грн, компанію, яка має мільйонні оберти. Це цілковита підробка документів, я цього не робив і не підписував», – заявив власник і директор ФК «А-Фінанс» Віктор Ніколаєв.

Читайте також: Опендатабот сповіщає власників бізнесу про зміни в реєстрації компанії

За останніми даними Державного реєстру права власності, минулої доби «А-Фінанс» змінила власника, розмір статутного капіталу та навіть юридично переїхала до іншого міста, розповідають у компанії.

«Уявіть, понад 15 млн гривень розкинули по відділеннях у Києві. Вони на наступний день приходять, відправляють інкасаторів і забираюсь усі гроші нашої компанії, отримують доступи до усіх рахунків, виводять матеріальну допомогу і їдуть собі», – розповів начальник київських відділень ФК «А-Фінанс» Богдан Довженко.

«Наслідки цього рішення дуже прості. Це блокується і паралізує дію підприємства. А так само люди залишаються без заробітної плати, і я стаю формальним порушником дисципліни сплати податкових платежів», – пояснив власник і директор «А-Фінанс».

Читайте також: Кабмін дозволив скаржитися на рейдерів онлайн. Що це значить

Рішення щодо «А-Фінанс» у комісії обіцяли прийняти в понеділок, 28 жовтня. Власники компанії сподіваються на негайне скасування незаконної реєстрації, адже без зарплат мажуть залишитись 144 працівники вже цього місяця.

Коментарі - 15

+
+74
bonv
bonv
29 жовтня 2019, 12:08
#
Заручившись підтримкою державних реєстраторів, шахраї намагаються вчинити рейдерське захоплення їхнього бізнесу - боротьба з рейдерством зе-влади?
+
+33
AleksandrBank
AleksandrBank
29 жовтня 2019, 12:11
#
Благодаря тому что при Пете рейдерство процветало, только ранее забирали с/х бизнесы и бизнесы где есть недв-ть и техника.
По фин.компаниям это первый такой наглядный случай, думаю реакция будет быстрая.
+
+44
bonv
bonv
29 жовтня 2019, 12:19
#
Компанії з орбіти керівника президентського офісу Андрія Богдана і забудовника Андрія Вавриша зводять житловий комплекс на майже 30 гектарах рекреаційної землі Національної академії внутрішніх справ.
У липні мер Києва Віталій Кличко заявляв, що Богдан намагався підпорядкувати його «своїм людям» – гендиректору компанії «SAGA Development» Андрію Вавришу, або гендиректору холдингу «1+1 Media» Олександру Ткаченку.
Вавриш один з найбільших забудовників в столиці, засновник і керівник компанії «Сага Девелопмент».
У серпні Богдан і «куратор від Зеленського» Вавриш провели три дні і День Незалежності зокрема у Франції, на весіллі «смотрящего» за Мін'юстом Андрія Довбенко і Анни Огренчук.
«Сьогодні головне, чого хоче наша команда — це великі зміни», — сказав Зеленський.
+
0
laa1999
laa1999
29 жовтня 2019, 14:26
#
Слово орбита ,как понимать. Собственность или знает в лицо собственника или фотографии рядом в редакции газеты лежали? Я соглашусь, что Порошенко всякой фигни, по той же схеме навешали....
+
+15
bonv
bonv
29 жовтня 2019, 12:21
#
На Харьковском коксовом заводе произошел рейдерский захват.
https://delo.ua/business/na-harkovskom-koksovom-zavode-proizoshel-rejders-358888/
+
0
laa1999
laa1999
29 жовтня 2019, 14:29
#
Когда фигурирует банк, я бы в рейдерство не сильно верил - правда, в данном случае, можно писать про предательство национальных интересов, так как это Сбербанк. Долги платят только трусы...
+
+75
B1G
B1G
29 жовтня 2019, 12:17
#
Всех приветствую! На самом деле рейдеры воспользовались законами прошлого министра юстиции Петренко (при власти Порошенко), и подделав доверенность, договор купли продажи - совершили рейдерский захват. Могу ответить на любые вопросы. С уважением, Богдан Довженко.
+
+30
nvr4d nvr4d
nvr4d nvr4d
29 жовтня 2019, 12:30
#
Опа. Теперь у нас по законам можно доверенности подделывать?
Во злодеи.
+
+45
sanch ☺
sanch ☺
29 жовтня 2019, 13:44
#
Опять во всем «попередники» виноваты.
+
0
bonv
bonv
29 жовтня 2019, 13:45
#
За первые месяцы при Нефедове на таможне выросла коррупция и уменьшились поступления на 15 млрд грн — «Гроші»
https://antikor.com.ua/articles/336699-za_pervye_mesjatsy_pri_nefedove_na_tamohne_vyrosla_korruptsija_i_umenjshilisj_postuplenija_na_15_mlrd_grn__groshi
+
0
laa1999
laa1999
29 жовтня 2019, 14:33
#
Не уменьшились, а меньше плана...Не пишут же, как с начала года. Тут кину камень в Премьера, какой дурак будет растомаживать авто, если он пообещал, что снизят ставки...Идут по дороге Гройсмана и Яценюка - создали проблемы с евробляхами, потом им дали льготу...И теперь по кругу...
+
0
sanch ☺
sanch ☺
30 жовтня 2019, 17:57
#
Я не смотрю телевизор и подобные программы. Но по своим наблюдениям в части сферы моей работы, коррупция значительно уменьшилась за время предыдущей власти. При этом достигалось это не пряником и кнутом, а изменением самой системы работы.
+
+60
bonv
bonv
29 жовтня 2019, 12:24
#
12 октября вечером экс-исполняющая обязанности министра здравоохранения Уляна Супрун заявила в Facebook, что Кабинет Министров Украины с нарушением закона уволил госсекретаря Минздрава Артема Янчука и назначил исполняющей его обязанности Инну Солодкую.
По словам Супрун, это решение свидетельствует о сворачивании процесса трансформации в сфере здравоохранения и рейдерском захвате министерства.
Она отметила, что Солодкая раньше возглавляла юридический департамент Государственной службы Украины по вопросам геодезии, картографии и кадастра. Гончарук критиковал работу этой службы, напомнила Супрун.
«По сути, правительство сегодня уволило мужчину, который находится в декретном отпуске и воспитывает троих детей. И сделали это безо всякого предупреждения, как трусы», – написала она, отметив, что Янчук перед выходом в декрет передал свои полномочия генеральному директору директората стратегического планирования и евроинтеграции Ирине Литовченко.
«Алексей Гончарук, вашими руками сегодня легитимизировали рейдерский захват Министерства здравоохранения Украины. Это то, чем запомнится ваше правительство всему сообществу пациентов и гражданскому обществу», – подытожила Супрун.
+
0
laa1999
laa1999
29 жовтня 2019, 14:37
#
Ты сам - перечитай ,что написано. Госсекретарь мужчина был в декрете и его уволили....Ты не издевайся уже над здравым смыслом. Как увольнение не работающего человека может свернуть реформы... Проблема, только в том, что из-за таких исключительно вонючих Госсекретарий, Зе-команда закон о труде предлагает менять. Это проблема.
+
0
bonv
bonv
29 жовтня 2019, 13:54
#
Передвиборчі обіцянки «Слуги народу» свідчили про закінчення епохи корупції. І все б нічого, але, діставшись до влади, вони не просто не закінчили цю епоху – вони її очолили.
https://ua.112.ua/mnenie/sluha-koruptsii-yak-pravliacha-partiia-zahruzla-u-khabarakh-i-dohovorniakakh-512427.html
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися