Мінфін - Курси валют України

Встановити
25 жовтня 2019, 15:36

Україна покращила позиції в рейтингу зв'язків з інвесторами

В 2019 році оцінка України в сфері відносин з інвесторами (investor relations, IR) зросла на 3,5 бали, збільшившись з 36,5 до 40 з максимальних 42-х. Про це йдеться у щорічному рейтингу Інституту міжнародних фінансів.

В 2019 році оцінка України в сфері відносин з інвесторами (investor relations, IR) зросла на 3,5 бали, збільшившись з 36,5 до 40 з максимальних 42-х.
Фото: epravda.com.ua

Найбільші прогреси України

  • Україна стала однією з трьох країн разом з Ганою та Угорщиною з найбільшим прогресом у сфері якості поширення даних суверенними емітентами: оцінка відкритості даних зросла на 4 бали – з 32 до 36 з 44 максимальних.

  • Прогрес вдалось досягнути завдяки частковому впровадженню обліку за методологією IMF GFSM 2001, оприлюдненню графіку погашення державного боргу щоквартально та публікації графіку погашення валового зовнішнього боргу.

Нагадаємо, в 2018 році Інститут також визнав найбільший прогрес України: оцінка практик України в сфері відносин з інвесторами виросла на 20 балів, збільшившись з 16 до 36,5 із максимальних 42-х.

Читайте також: Україна піднялася в рейтингу найдорожчих національних брендів світу

Як складається рейтинг

  • IIF розробив 20 критеріїв для оцінки практик відносин з інвесторами (IR) та 23 критерії для оцінки якості поширення даних суверенними емітентами, що представлені на міжнародних ринках капіталу.

  • Бали за кожний критерій в оцінці IR практик присвоюються на підставі його відносної важливості з точки зору інвестора.

 Інвестування з заставними гарантіями від Cronvest

  • Рекомендації IIF щодо взаємодії з інвесторами та прозорості даних для суверенних емітентів покликані запобігати кризовим ситуаціям через відкритий діалог між емітентами та інвесторами.

Читайте також: Україна піднялася на сім пунктів в рейтингу Doing Business

Інститут міжнародних фінансів (IIF) – це глобальна асоціація фінансових інституцій, яка налічує близько 450 членів з більш ніж 70 країн.

Місія інституту полягає в підтримці фінансової індустрії, сприянні стратегічному управлінню ризиками; розробці найкращих практик галузі; і підтримці регуляторної, фінансової та економічної політики, що відповідає широким інтересам її членів та сприянні глобальній фінансовій стабільності та стійкому економічному зростанню.

Членами ІІF є комерційні та інвестиційні банки, компанії з управління активами, страхові компанії, суверенні інвестиційні фонди, хедж-фонди, центральні банки та банки розвитку.

Коментарі - 19

+
0
bonv
bonv
25 жовтня 2019, 16:26
#
Оцінка відкритості даних покращилась а не приплив інвестицій...
+
+27
Sandocan
Sandocan
25 жовтня 2019, 16:30
#
Там же так и написано, что в названии, что и в самой статье. К чему ваш комментарий?
+
0
bonv
bonv
25 жовтня 2019, 16:33
#
Інвестор в нашій країні нікому не потрібен. Читай…
https://nv.ua/ukr/biz/experts/investor-v-nashiy-krajini-nikomu-ne-potriben-oleksandr-derkach-50049684.html
+
+72
Sandocan
Sandocan
25 жовтня 2019, 16:46
#
Ну ок, по вашей ссылке человек высказал свое мнение по поводу инвесторов. Но вопрос остается открыт: «к чему ваш комментарий?». В данной статье сказано, что улучшилось оценка открытости для отношений с инвесторами. Вы пишете, что в статья не о приливе инвестиций. Я просто пытаюсь найти логику, это как под статьей про масло писать комментарий, что она не про молоко
+
0
bonv
bonv
25 жовтня 2019, 16:52
#
Не розумієш чи не хочеш розуміти? 
Україна покращила позиції в рейтингу зв'язків з інвесторами - де інвестори? Для чого  зв'язки? Щоб показувати бурхливу імітацію роботи?
Будь-яка реформа пізнається не за зе-формою, а за зе-результатами.
+
0
Ярослав Карпенко
Ярослав Карпенко
25 жовтня 2019, 17:55
#
І шо??? А ще в нас ЗП маленька, економіка в тіні і шо????
+
0
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
25 жовтня 2019, 18:33
#
Жесть, маємо 40 з 42… а якщо не рахувати спекулянтів, то інвестицій нуль… майже. Всі так звані інвестиції в держборг та на підтримку ліквідності банків, а в реальний сектор нуль. На хоробу ті звязки, якщо інвесторів немає… це як пісні співати глухим, але вони по губах читають, а тут виходить ще гірше.
+
0
bonv
bonv
25 жовтня 2019, 18:42
#
Це той не рідкісний випадок коли більш розумна меншість краще орієнтується в реальному стані речей.
Зазвичай у нас близько 70% населення зазомбовані тв і пропагандою в інтернеті і не здатні адекватно аналізувати інформацію.
+
+40
Kanarej
Kanarej
26 жовтня 2019, 0:10
#
А можливо це той нерідкісний випадок, коли близько 24% населення вважають себе розумнішими (бо їм так сказали ті хто хочуть ними покористуватись у своїх цілях). І що це не вони, а інші зазомбовані тв і пропагандою. І в результаті вони так само не здатні адекватно аналізувати інформацію ;). А насправді це стосується мінімум 90% населення з обох сторін. А може й 99%, оскільки в більшості достовірною інформацією майже ніхто не володіє. А в морі дезінформації, фейків, та відсутності великої частини інформації, про яку 100% можна сказати що вона достовірна, майже неможливо адекватно щось аналізувати. Можна тільки здогадуватись. Тому кожен собі знаходить джерела інформації, або найчастіше джерела дезінформації, які ближче до персональних вподобань. А інших, хто сповідує інші джерела, вважає зазомбованими дурнями (або навіть ворогами).
+
0
Andrey M
Andrey M
28 жовтня 2019, 10:27
#
+15
Як з одного так і з іншого боку є дурні, які беззастрережно вірять своєму кумиру і нівелюють будь-що позитивне з іншого боку.
+
0
Elena1997
Elena1997
28 жовтня 2019, 19:54
#
«Зазвичай у нас близько 70% населення зазомбовані тв і пропагандою в інтернеті і не здатні адекватно аналізувати інформацію.» - точно, ты и зомбируешь их ;)
+
+15
Sandocan
Sandocan
30 жовтня 2019, 12:59
#
Золотые слова. Это как с религией, суть которой ненавидеть тех, кто верить не в того Бога (поэтому я и атеист). И как вы и сказали, 24%(хотя я думаю их меньше даже) считают себя умнее и ненавидят тех, которые думают иначе. И не важно зомбированные они или люди которые объективно и логично рассуждают, а не ищут связи там,  где их нет. Просто со стороны наблюдения, именно те 8%, которые топят за Пороха очень агрессивны и большинство их речей сепаратистские с нацистским уклоном. Да, там есть и нормальные люди, но много новостей от их представителей с целью очернить правящую власть. Со стороны правящей партии я этого не замечаю.
Я просто хочу, чтоб люди топили не за Пороха или Зеленского или еще кого, а за здравый смысл. Всем мира
+
0
Kanarej
Kanarej
30 жовтня 2019, 13:25
#
Агрессивное поведение — и есть верный признак того, что люди под воздействием манипуляций. Для того, чтобы отключить логическое мышление и направить людей в нужное русло один из наиболее часто используемых приемов — вызвать у людей сильные эмоции. Наиболее сильные эмоции — страх, злость, ненависть. На этих эмоциях все время играла команда Порошенко, и продолжает это делать сейчас. Это была одна из причин, почему я был настолько категорически против него — достало.
+
0
Sandocan
Sandocan
30 жовтня 2019, 14:50
#
Полностью согласен. Сам  по этому же принципу отсеял Порошенка. Кульминацией стало его рейд по Украине с Томосом. Якобы это его заслуга (хотя все знают, что он там не причем). Но он пытался выехать на эмоциях, при чем я не понимаю, как Томос помог мне жить лучше и поднял страну с колен. Ладно, опустим, а то бред его и его коллег можно обсуждать вечно
+
0
Elena1997
Elena1997
30 жовтня 2019, 18:54
#
Когда-то я сказала пророческую фразу, что регионалы отдадут власть, только через войну. Но самое страшное оказалось, что те, кто у них забрал власть такие же. Вспомните псевдовоенное положение, обострение обстановки когда нужно было Порошенко и мн.другое, что не буду писать здесь. И сейчас - они готовы к любому расшатыванию , к новому Майдану, снова играют на патриотических чувствах, снова пытаются одних натравить на других и на этой волне попасть снова во власть. Это страшные люди, не имеющие ничего общего с тем, чего ждут простые украинцы.
+
0
Sandocan
Sandocan
30 жовтня 2019, 19:49
#
Вот именно. Только травлю со стороны Порошенко и видно. Для поддержания объективного мнения, смотри разные источники, и последнее время соглашаюсь с Шарием, что Зеленский сейчас бездействует. Не именно во всем, а в том что позволяет себе прогибаться под Порохоботами, вместо того, что посадить их, так как там хватает для статьи, взять те же призывы к убийству президента. В европейских странах, уже давно посадили бы, но тут они наверное боятся, чтоб их не сделали мучинниками и не начался очередной майдан. Хотя, я лично рискнул бы, так как все эти агитации от Порошенка, а их всего 8%, так что много не раздуют. Народ Украины поддержит мир, а не разжигание войны.
+
+15
Andrey M
Andrey M
31 жовтня 2019, 9:57
#
Мені дуже чого не подобається в роботі Зеленського та його команди, особливо в політичному напрямку.
Але й прихильники Порошенко вже дістали намаганнями максимально створити протистояння в суспільстві в середині нашої країни.
+
0
Kanarej
Kanarej
1 листопада 2019, 1:20
#
Це спеціально роздувається. Якщо закінчити нагнітати - тоді всі прибічники, в накручування яких вже вкладено стільки сил і грошей - розбредуться і заспокояться. Порох і його люди цього допустити не можуть, оскільки для них вони важливий елемент захисту і ричаг впливу на владу, щоб їх не чіпали.
+
0
Elena1997
Elena1997
1 листопада 2019, 7:41
#
Дааааа, сегодня политик-олигарх без своего батальона солдат и батальона ботов не обходится :)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися