Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 жовтня 2019, 11:03

Цукерберг: Facebook зараз не ідеальний месенджер для запуску криптовалюти

Facebook не запустить криптовалюту Libra, поки не отримає схвалення американських регуляторів. Про це заявив засновник компанії Марк Цукерберг, передає НВ.

Facebook не запустить криптовалюту Libra, поки не отримає схвалення американських регуляторів.
Фото: cryptovod.ru

Заява Цукерберга з приводу Libra

Сьогодні, 23 жовтня, Цукерберг офіційно озвучить цю заяву в ході слухань у комітеті Палати представників Конгресу США з фінансових сервісів. Текст заяви вже опублікований на сайті Конгресу.

«Ідея Libra полягає в тому, що відправка грошей повинна бути такою ж простою і безпечною, як текстове повідомлення. Libra буде глобальною платіжною системою, повністю забезпеченою резервом грошей та інших високоліквідних активів.

Читайте також: Libra: чому у криптовалюти від Facebook немає майбутнього

Я вважаю, що вона (криптовалюта Libra — ред.) повинна бути створена, але розумію, що зараз ми не ідеальний месенджер для цього. За останні кілька років ми зіткнулися з низкою проблем, і я впевнений, люди хотіли б, щоб цю ідею реалізовував хто завгодно, але не Facebook», — ідеться в тексті заяви Цукерберга.

Отримати $25 на торговий рахунок Weltrade

За його словами, Facebook проведе дискусії щодо Libra з регуляторами, представниками влади та експертами.

«Ми хочемо чітко заявити: Facebook не буде частиною запуску платіжної системи Libra ніде в світі, якщо всі американські регулятори її не схвалять», — зазначив Цукерберг.

Читайте також: Пристрасті по Libra. Чому головні партнери криптовалюти виходять з проекту

Також він наголосив, що компанія відкладе запуск Libra, який був запланований на червень 2020 року, до повного узгодження з регуляторами.

Раніше повідомлялося

  • Кілька тижнів тому компанії Mastercard, Visa, EBay, Stripe і Mercado Pago відмовилися брати участь у проекті Libra.
  • Вони вийшли з проекту вслід за PayPal через те, що регулятори і парламентарії ряду великих країн розкритикували ідеї проекту і заявляли, що Libra загрожує світовій економіці.
  • Незважаючи на це, 15 жовтня відбулося засідання асоціації Libra. На ньому були присутні представники 21 компанії, члени асоціації: Andreessen Horowitz, Uber, Lyft, Vodafone, Spotify, Coinbase. На засіданні був підписаний статут. Також у асоціації з'явилася рада директорів.

Коментарі - 1

+
0
Иво Бобул
Иво Бобул
23 жовтня 2019, 11:13
#
Хитрый еврей всегда знает когда надо прогнуться )
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися