Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 жовтня 2019, 15:02

Netflix просить у інвесторів 2 мільярди доларів. Як відреагують котирування?

Американська мультимедійна компанія Netflix збільшить власний борг на два мільярди доларів. Для цього планується випуск доларових і євро облігацій. Всі деталі оферти будуть обговорюватися під час переговорів безпосередньо між покупцями і корпорацією, зазначає lblv.com.

Навіщо це потрібно корпорації Netflix?

Компанія постійно збільшує заборгованість. Позикові кошти витрачаються на зйомки серіалів і високобюджетних стрічок. Так, у квітні цього року мультимедійний сервіс випустив облігації на суму в два мільярди доларів. У минулому кварталі довготривалий борг Нетфлікс склав 12,4 мільйона доларів.

Позикові кошти компанія знову витратить на зйомку багатосерійних фільмів. Гроші Нетфлікс потрібні, щоб опинитися попереду конкурентів, яких на сьогоднішній день у корпорації чимало – Apple TV +, HBO Max, Дісней +, NBCUniversal та інші.

Після виходу звітності по третьому кварталу керівництво компанії повідомило, що мільярдні бюджети дозволяють створювати якісні і конкурентні проекти. Представники Netflix навіть направили акціонерам лист, в якому вказали, що зростання витрат буде сприяти підвищенню вільного грошового потоку у наступному році.

Чого чекати від акцій Нетфлікс?

Аналітики прогнозують акціям стрімінгового сервісу істотне підвищення. Так, очікується, що протягом року цінні папери Netflix можуть подорожчати на 61,5%. У минулому квартальному періоді компанія показала прекрасні результати, при цьому орієнтири на наступний квартал вважаються досить консервативними.

Корпорація вибрала напрямок, в якому пріоритетним є створення високоякісних фільмів і серіалів. Експерти lblv.com відзначають, що за рік акції Нетфлікс можуть подорожчати до 440 доларів за штуку. Очікується, що динаміка акцій компанії у найближчі 12 місяців буде вищою за ринкову.

Дмитро Єрмаков, фінансовий аналітик LBLV.ru

Джерело: Мінфін