Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 жовтня 2019, 12:21

Маркарова про другий транш ЄС: Ще є шанс отримати цього року

Міністр фінансів Оксана Маркарова домовилася з виконавчим віце-президентом Єврокомісії про план дій щодо другого траншу макрофінансової допомоги для України. Про це міністр повідомила в Facebook.

Міністр фінансів Оксана Маркарова домовилася з виконавчим віце-президентом Єврокомісії про план дій щодо другого траншу макрофінансової допомоги для України.
Фото: Facebook

Про що домовилися

«Домовилися з Валдісом Домбровскісом про план дій щодо другого траншу макрофіна, де вже виконані всі умови, крім однієї, та де ще залишається шанс отримати кошти цього року. А також обговорили питання фінансування на 2020 рік», - написала Маркарова у Facebook за результатами триденного візиту української делегації до США.

Крім того, Маркарова повідомила, що українська делегація обговорила з головою Паризького клубу кредиторів Оділь Рено-Бассо поглиблення співпраці між Мінфіном і Казначейством Франції, а також посилення інвестиційних проектів.

Читайте також: У Мінфіні розповіли, скільки позичили в бюджет з початку року

Вона також зазначила, що Мінфін домовився про продовження співпраці з Міністерством фінансів Нідерландів, про що укладено меморандум з міністром Вопке Хекстрой.

Раніше повідомлялося

  • Нагадаємо, Європейська рада в червні 2018 року остаточно затвердила четверту програму макрофінансової допомоги для України в обсязі 1 млрд євро.
  • У грудні Єврокомісія надала Україні перший транш макрофінансової допомоги обсягом 500 млн євро.
  • За підсумками зустрічі у Вашингтоні у Мінфіні повідомили, що місія МВФ в найближчі тижні повернеться в Україну для відновлення переговорів з українським урядом щодо нової програми співпраці.

Коментарі - 8

+
+50
bonv
bonv
20 жовтня 2019, 12:25
#
Домовилися з Валдісом Домбровскісом про план дій щодо другого траншу макрофіна, де вже виконані всі умови, крім однієї, та де ще залишається шанс отримати кошти цього року - І який у вас ПЛАН дій? І яку ОДНУ умову не виконали? І взагалі, крім поговорити, що конкретно ВИРІШИЛИ?:) Приїхати знову в Київ на продовження плідних ПЕРЕМОВИН?:) Зе-популісти.
+
0
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
20 жовтня 2019, 22:21
#
Все, крім одного... Бєню послати. Без цього не буде співпраці, минулого разу ж ясно сказали, навіть про ціну на газ проїхали.
+
+30
silvershadow
silvershadow
20 жовтня 2019, 12:39
#
Всё шансы считают. А как насчет создать производство локомотивов на КВСЗ вместо мобилизации гривны НБУ?
Национальный банк в пятницу, 4 октября, продал банкам свои депозитные сертификаты на общую сумму 59 289 млн гривен.
В январе-августе Национальный банк для регулирования ликвидности банков мобилизовал (привлек) средств банков на общую сумму 2 984,379 млрд гривен, что на 35,6% больше чем за январь-август 2018 года. Вы только представьте: 3 триллиона гривен лежат без дела по средневзвешенной процентной ставке 14,5% и эти проценты НБУ платит банкам по сути из бюджета. Это же сколько можно было бы прокредитовать нужных и важных производств для страны. Вот и живут банкиры за счет народа.
+
0
Olezhechka
Olezhechka
20 жовтня 2019, 13:10
#
За счёт СЛУГ народа
+
0
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
20 жовтня 2019, 22:20
#
ШайЗе... казав один мій друг... німець... то більше, ніж всі борги держави... забрати, раз вони в банків без толку лежать.
+
+5
QGS
QGS
20 жовтня 2019, 14:30
#
Есть еще шанс) судя по етим словам сами сомневаться в своих же словах;)
+
+20
bonv
bonv
20 жовтня 2019, 15:46
#
Ще є шанс отримати цього року:)) Шанси завжди є і динозавра живого побачити:)  1 до 1 або 50/50:)))
+
+30
Dmitrik7
Dmitrik7
20 жовтня 2019, 17:44
#
А не пошли бы они все
Вместе с траншем.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися