Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 жовтня 2019, 15:22

Бюджетний комітет НЕ підтримав скасування ПДВ агроекспортерам

Бюджетний комітет ВР відхилив поправку в проекті держбюджету на 2020 рік, якою пропонувалося скасувати відшкодування ПДВ експортерам аграрної продукції. Про це на Facebook написав депутат від фракції «Слуга народу» Мар'ян Заблоцький.

Бюджетний комітет ВР відхилив поправку в проекті держбюджету на 2020 рік, якою пропонувалося скасувати відшкодування ПДВ експортерам аграрної продукції.
Фото: unn.com.ua

Що відомо

За словами депутата, зараз аграріям розсилають інформацію про те, що нібито бюджетний комітет підтримав пропозицію скасувати ПДВ.

Ця інформація фейкова, не відповідає дійсності.

Раніше заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький розмістив на своїй сторінці в Facebook звернення до глави парламенту Дмитра Разумкова з проханням не підтримувати цю норму.

Читайте також: Кабмін знизив план надходжень до бюджету-2019: названі причини

Чим загрожує прийняття поправки

«Ми одразу на це відреагували, звернулися до спікера парламенту Дмитра Разумкова та голови бюджетного комітету парламенту Юрія Арістова з проханням про недопущення прийняття цієї норми», — сказав Висоцький на брифінгу 17 жовтня.

За його словами, це дискримінаційна норма, яка обмежує права бізнесу на рівні умови. Крім того, вона завдасть прямі збитки аграріям до 50 млрд грн.

Раніше повідомлялося

  • У проекті закону про держбюджет на 2020 рік внесена правка під номером 423, якою скасовується відшкодування ПДВ при експорті зернових і технічних культур, аграрії закликають не підтримувати цю ініціативу.

    Джерело

Коментарі - 2

+
0
Італій .
Італій .
18 жовтня 2019, 16:31
#
Зе здобуток
зе перемога
+
0
squeez
squeez
20 жовтня 2019, 12:36
#
Понятно, видимо с агросектора там тоже есть представители ( имеется  в виду крупного) ведь нашей «фермерне» плевать на НДС - на этом зарабатывают крупные предприятия - которые за нал покупают у фермеров продукцию и потом продают её +20% зарабатывая, хорошая схема - действительно - чего её отменять :D

Мы то знаем кто зарабатывает на этом НДСе ...
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися