Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 жовтня 2019, 9:12

Нерезиденти збільшили портфель ОВДП

Портфель облігацій внутрішньої державної позики у власності іноземних інвесторів за підсумками щотижневого аукціону перевищив 98 млрд грн, збільшившись на 1,2%, або 1,2 млрд грн. Про це свідчать дані Нацбанку.

Портфель облігацій внутрішньої державної позики у власності іноземних інвесторів за підсумками щотижневого аукціону перевищив 98 млрд грн, збільшившись на 1,2%, або 1,2 млрд грн.
Фото: rbc.ua

Що відомо

  • На початку року в портфелі нерезидентів було ОВДП на суму близько 300 мільйонів доларів.
  • 26 вересня їх портфель ОВДП досяг 97 мільярдів гривень.

Читайте також: До кінця року в портфелі іноземців може бути ОВДП на 120 мільярдів

  • 24 вересня Мінфін залучив 13,2 млрд гривень від продажу ОВДП, велика частина з яких становили надходження від 5-річних облігацій.

Читайте також: Україна виплатила відсотки за євробондами на 110 мільйонів доларів

  • На початку вересня, вперше майже за два місяці, Мінфін відновив продаж валютних облігацій. Однак, як повідомили на Українському фінансовому форумі, Кабмін планує перейти виключно на гривневі запозичення на внутрішньому ринку.

 Оформити заявку на купівлю ОВДП з бонусом від «Мінфіна»

Коментарі - 3

+
+56
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
11 жовтня 2019, 9:39
#
Є чим пишатися... Доля НБУ та держбанків, які по факту віддавали назад до бюджету зароблені «височенні» відсотки в ОВДП зменшується, натомість платимо все більше і більше чужим, які своїми діями задерли курс гривні без покращення макроекономічних показників, тим самим дали по печінці бюджету, експортерам і лиш голота радіє... браво... наче і людям дали доступ, але знову ж в банках комісії та мінімальний вхід від ляма... а інвестиційні компанії наче б то і дешевші, але народ їм не вірить, що буде, як та контора пропаде (це і не проблема, бо облігації державні і знаходяться не в конторі, а в держдепозитарії, але ж це не всім зрозуміло). Таке враження, що сама модель роботи ринку ОВДП вибудувана під кого завгодно, але не під українців. Якби хоча б вторинка працювала, як форекс термінали... але ж для чого? Як же тоді облігації з дисконтом продати тому, кому треба, а не тому, хто дасть більше? Врєдітєльство...
+
0
bonv
bonv
11 жовтня 2019, 10:35
#
Перші наближені, встигнуть вийти з прибутками а  інші тільки в мінуса. імхо.
+
0
QGS
QGS
11 жовтня 2019, 13:05
#
Портфель ОВГЗ 98млрд;) Пишите прямо наших олигархов;)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися