Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 жовтня 2019, 15:31

Зеленський допускає програш держави в судах по Привату

Президент Володимир Зеленський вважає, що з колишнім власником Приватбанку Ігорем Коломойським варто було домовитися до судів, тому що держава може їх програти. Про це він сказав під час сьогоднішнього прес-марафону, передає Ліга.Фінанси.

Президент Володимир Зеленський вважає, що з колишнім власником Приватбанку Ігорем Коломойським варто було домовитися до судів, тому що держава може їх програти.
Фото: finance.liga.net

Що це значить

«В суді не все так чесно, не все так чисто і не у всіх цих справах у нас може бути перемога. Тому потрібно на березі, ще до суду, домовитися. Але домовлятися має міжнародний експерт, про якого всі знають, що він independent one (незалежний — ред.)», — сказав Зеленський.

Президент також додав, що не отримав підтримку своєї позиції.

Читайте також: Зеленський сказав, чи буде впливати на рішення по Приватбанку

«А як я можу вирішувати питання, не спілкуючись з людьми, з якими повинен вирішувати це питання? Тоді, будь ласка, — НБУ, Коломойський, суд… Хай самі займаються. Але всі повинні знати: якщо програють ці справи, то і відповідальність нестимуть ті, хто до них залучений», — сказав президент.

При цьому Зеленський вважає прийнятним укладання «мирової угоди», однак без компенсації екс-власникам з держбюджету.

Читайте також: Рожкова: Переговори щодо повернення Привату повинні бути публічними

«Угода може бути. Якщо ми чуємо від одного з джерел, що є слабкість по тій чи іншій справі, то потрібно розмовляти. Потрібно розмовляти. Ви не можете погрожувати, але потрібно говорити. Щоб держава не несла збитків… Потрібно сісти і сказати: так не буде, грошей немає, ніхто нічого не поверне, давай врегулювати — ти хочеш жити в цій країні. Але мені не дають можливості це зробити», — зазначив президент.

Що відомо

  • Нагадаємо, в середині вересня в Financial Time вийшла стаття, в якій наведено цитату прем'єра Олексія Гончарука про пошук компромісу з Ігорем Коломойським по Приватбанку. За словами Гончарука, це бажання президента Зеленського.

  • Після публікації статті прем'єр заявив, що його слова перекрутили і надіслав до редакції листа з вимогою спростувати інформацію у статті.

Оформити онлайн кредитку «Універсальна Gold» Приватбанку

  • Нагадаємо, колишні власники Приватбанку Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов намагаються оскаржити націоналізацію банку і вимагають грошову компенсацію в $2 млрд.

  • У свою чергу уряд, Нацбанк і Приватбанк через суди намагаються отримати виведені з банку $5,5 мільярдів напередодні його націоналізації.

  • Зараз суд призначив дебати для прийняття рішення на 10:30 17 жовтня.

Коментарі - 6

+
+30
Тони Райт
Тони Райт
10 жовтня 2019, 15:42
#
Первые ласточки про то, как они будут отстаивать интересы Украины:
https://finance.liga.net/bank/novosti/minfin-oshibochno-vypustil-reliz-o-proigryshe-dela-privatbanka
+
0
proot
proot
10 жовтня 2019, 15:44
#
Перші ласточки були тут, вони опублікували пресреліз на тиждень раніше: https://finance.liga.net/bank/novosti/minfin-oshibochno-vypustil-reliz-o-proigryshe-dela-privatbanka
+
+62
yarg
yarg
10 жовтня 2019, 15:53
#
Ну , вот собственно и все.
Розумним - досить.
Атец нации сказал что дело нужно проиграть.
+
+28
laa1999
laa1999
10 жовтня 2019, 16:21
#
Он думает успеет удрать в Израиль?
+
+43
vadymbanker
vadymbanker
10 жовтня 2019, 16:51
#
«Но все должны знать: если проиграют эти дела, то и ответственность понесут те, кто к ним привлечен», — сказал президент.»

Какое лицемерие, не думал что он такой, это подло так говорить. 
+
0
BONYS
BONYS
10 жовтня 2019, 21:38
#
Кто бы сомневался но подготовить народ заранее как неизбежность все таки не помешает
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися