Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 жовтня 2019, 14:02

Могеріні: ЄС інвестував в Україну більше, ніж інші партнери

Євросоюз за останні п'ять років, порівняно з іншими партнерами, інвестував в Україну найбільше. Про це віце-президент Єврокомісії Федеріка Могеріні заявила під час дебатів у Європарламенті щодо ситуації в Україні, передає Уніан.

Євросоюз за останні п'ять років, порівняно з іншими партнерами, інвестував в Україну найбільше.
Фото: 24tv.ua

Що це значить

Могеріні зазначила, що, коли посіла свою посаду в 2014 році, питання України було майже єдиним у порядку денному зовнішньої політики Євросоюзу.

Вона висловила впевненість, що з часу перших дебатів у ЄП щодо України, які відбулися п'ять років тому, Україна пройшла дуже довгий шлях, що, в першу чергу, стало можливим завдяки налаштованості українських громадян, їхній роботі заради країни.

Читайте також: Євросоюз продовжив «кримські санкції» ще на рік

При цьому Могеріні наголосила, що протягом цих років ЄС завжди був на боці українців.

«Після 2014 року ми зібрали для України найбільший пакет підтримки в історії Європейського Союзу — на суму понад 15 мільярдів євро. Ми інвестували більше в Україні, ніж будь-яка інша країна в світі. І жоден інший партнер не інвестував в Україну так багато, як ми це зробили», — наголосила віце-президент Єврокомісії.

Читайте також: ЄС виділив 750 тисяч євро на освітні проекти в Україні

При цьому вона зазначила, що Угода про асоціацію між Україною та ЄС вже сприяла зростанню обсягів торгівлі майже на 50%.

На переконання Могеріні, підтримка України з боку ЄС і співпраця вже мають «дуже відчутний вплив на життя людей».

«Ми підтримали створення тисяч нових робочих місць і допомогли провести децентралізацію, що сприяло отриманню громадянами якісних послуг», — сказала вона.

Що відомо

  • За словами Могеріні, 14 жовтня на засіданні Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ країн-членів ЄС вона разом з українським міністром Вадим Пристайко повинні заявити, що Євросоюз і Україна ніколи не були так близькі.
  • Раніше президент США Дональд Трамп заявляв, що європейські країни виділяють Україні мало коштів порівняно зі Сполученими Штатами.

Коментарі - 4

+
0
lika197
lika197
10 жовтня 2019, 15:19
#
Апплодирую Европу, и пусть будут ещё инвестиции из Европы.

Мне важно только разделить тех, которые корумпированные, и упорно сотрудничают с Израилем и третьем миром, независимо от фактов. Рецессия в Германии, протесты во Франции, пора пробудиться.
+
+30
yarg
yarg
10 жовтня 2019, 15:28
#
«После 2014 года мы собрали для Украины самый большой пакет поддержки в истории Европейского Союза — на сумму более 15 миллиардов евро.»

как мило. А можно спросить - на что именно потрачены (и кем ) эти миллиарды. Как-никак это годовой бюджет Украины...

но что-то подсказывает мне , что эти деньги они отдали своим же «экспертам по Украине» за «консультационную поддержку».
+
+15
QGS
QGS
10 жовтня 2019, 16:34
#
Способствовало росту торговли на 50% явно не нашу сторону;)
+
+15
QGS
QGS
10 жовтня 2019, 16:34
#
Судя по дефициту бюджета
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися