Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 червня 2019, 10:43

Євросоюз продовжив «кримські санкції» ще на рік

Рада ЄС прийняла рішення продовжити «кримські санкції» ще на один рік. Про це повідомляє «Європейська правда».

Рада ЄС прийняла рішення продовжити «кримські санкції» ще на один рік.
Фото: 24tv.ua

Що відомо

«20 червня 2019 року Рада продовжила застосування обмежувальних заходів на незаконну анексію Росією Криму та Севастополя до 23 червня 2020 року», — йдеться в повідомленні на сайті Ради.

Обмежувальні заходи застосовуються до осіб і компаній, розташованих у ЄС. Санкції включають заборону на імпорт до ЄС товарів з Криму і Севастополя; інвестиції в Крим чи Севастополь; туристичні послуги в Криму і Севастополі, зокрема, європейські круїзні лайнери не можуть заходити у кримські порти; експорт певних товарів і технологій в Крим, зокрема, у сфері транспорту, телекомунікацій та енергетики.

Читайте також: Україна ввела нові санкції проти РФ

У Раді ЄС окремо нагадали про декларації глави дипломатії ЄС Федеріки Могеріні від 17 березня 2019 року, в якій говорилося, що через п'ять років після незаконної анексії Криму і Севастополя Росією ЄС залишається непохитним у своїй прихильності суверенітету територіальної цілісності України.

Нагадаємо, з березня 2014 року ЄС поступово вводив обмежувальні заходи проти Росії у відповідь на умисну дестабілізацію України, включаючи продовжені сьогодні санкції.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися