Мінфін - Курси валют України

Встановити
7 жовтня 2019, 19:11

Головне за понеділок: податок на обмін валюти і що буде зі штрафами за несплату ЄСВ

Народний депутат від «Слуги народу» Олександр Дубинський вніс у Верховну Раду проект закону № 2208. Він пропонує ввести новий податок на обмін валюти в готівковій формі, який буде спрямовуватися на розвиток спорту.

Гетманцев пропонує закривати ФОПи без штрафів за несплату ЄСВ

У Раді зареєстрували законопроект №2190, яким пропонують на місяць скасувати штрафи за несплату ЄСВ для фізосіб-підприємців. Пропонують ввести 30-денний період з моменту набрання чинності цього документа, протягом якого самозайняті особи отримають право зареєструвати припинення підприємницької діяльності без застосування до них штрафів за несплату ЄСВ за періоди без доходів.

НБУ витратив 157,5 мільйона з резервів на підтримку гривні

Національний банк у період з 30 вересня по 4 жовтня купив на міжбанку 42,5 млн доларів і продав 200 млн доларів. Про це свідчать дані НБУ.

Валютний ринок: головні загрози і проблеми цього тижня

Перші дзвіночки про можливі зміни на міжбанку почалися ще в кінці вересня. Продавці почали запекло чинити опір зміцненню гривні. А нерезиденти стали все менше купувати ОВДП на вторинному ринку.

Купуй, поки дешево. Як клієнти monobank відреагували на здорожчання долара

У пік здорожчання долара клієнти monobank збільшили обсяги онлайн-купівлі валюти більше ніж в 4 рази. Про це «Мінфіну» розповів співзасновник monobank Олег Гороховський.

Безконтактна розстрочка Приватбанку: понад 4 мільйони за тиждень

Протягом тижня клієнти Приватбанку — користувачі Apple Pay і Google Pay — оформили 498 договорів безконтактної розстрочки за допомогою смартфона на загальну суму 4 186 410 гривень.

Українці забирають гроші з банків. Найбільше — з Привату

Українці забирають депозити з банків. Всього за 2 місяці — липень і серпень — сума заощаджень громадян на банківських рахунках підтанула на 2,9 млрд грн. Левова частка цих коштів витекла з Приватбанку.

Стало відомо, хто купив «Укрбуд Девелопмент»

Частки в будівельній корпорації «Укрбуд Девелопмент» придбали топ-менеджер маловідомої компанії Євген Дікін і фермер Василь Польовий. Про це повідомляє система Youcontrol.

Коментарі - 5

+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
8 жовтня 2019, 10:51
#
Национальная комиссия, осуществляющая регулирование в сфере энергетики и коммунальных услуг (НКРЕКП) перевела бытовых и небытовых потребителей на заказанную мощность.
По словам председателя НКРЕКП Оксаны Кривенко, теперь потребители будут платить не за фактически потребленный объем, а за резерв объема газа для них и обслуживание «трубы». В случае перебора объемов газа штрафные санкции для бытовых потребителей изначально не будут применяться. 
+
0
Gabonec
Gabonec
8 жовтня 2019, 12:17
#
Пока не уйдут все эти Роттердамы +\-, покупка российского газа в Словакии, угля из Пенсильваниии сжиженного газа у СШП - платить за газ не собираюсь и говорю всем вместо ПРИКРУТИ - НЕ ПЛАТИ
+
+1
Qwerty1999
Qwerty1999
8 жовтня 2019, 13:13
#
А когда газ будет поставлять российский Газпром напрямую в Украину — начнёте платить
или придумаете другую отмазку?

Кстати, Роттердам + около года уже не действует, да и газ уже начали покупать американский из Польши.

Или американский газ из Польши не такой как российский от Газпрома?
Ну немного дешевле российского, но ведь это не повод…
+
0
Gabonec
Gabonec
9 жовтня 2019, 15:08
#
Ответ один - должна быть справедливая цена, а не «целесообразная» в угоду геополитики или горе-патриотам. Если будет дешевле, то хоть зимбабвийский газ
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
9 жовтня 2019, 18:13
#
Gabonec

Неужели до вас ещё до сих пор не дошло — Нафтогаз в Европе покупает газ дешевле, чем Россия предлагает покупать напрямую на границе с Украиной.

Кстати, Украина ещё и за транспортировку этого газа зарабатывает валюту…

Почему российский газ для Украины дороже чем для Европы — это геополитика России — наказывать материально своих оппонентов.

Ну не нравимся мы им — слишком своевольны и почему-то тянемся к загнивающему западу.
Вот и давили нас торговыми санкциями, отключением газа а теперь уже и аннексий Крыма и оккупацией Донбасса.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися