Мінфін - Курси валют України

Встановити
7 жовтня 2019, 16:12

Гетманцев пропонує закривати ФОПи без штрафів за несплату ЄСВ

У Верховній Раді зареєстрували законопроект №2190. Документ пропонує на місяць скасувати штрафи за несплату ЄСВ для фізосіб-підприємців та самозайнятих осіб, які не сплачували податки за періоди без доходів.

У Верховній Раді зареєстрували законопроект №2190.
Фото: 24tv.uа

Автором законопроекту виступає голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, депутат від партії «Слуга народу» Данило Гетманцев.

Що пропонують

  • Пропонують ввести 30-денний період з моменту набрання чинності цього документа, протягом якого самозайняті особи отримають право зареєструвати припинення підприємницької діяльності без застосування до них штрафів за несплату ЄСВ за періоди без доходів.

Мета законопроекту

  • Даний законопроект розроблений з метою запобігання застосування несправедливих штрафних санкцій щодо фізичних осіб-підприємців та самозайнятих осіб, які не сплачували ЄСВ за періоди, за які вони не отримували доходи.

Читайте також: Гончарук: «Спрощенцями має бути вся країна»

Що відомо

  • З 1 січня 2017 року ФОП та самозайняті особи, які не отримують дохід від підприємницької діяльності, зобов'язані сплачувати ЄСВ на рівні мінімального страхового внеску за місяць (в 2019 році – 918,06 грн).

  • Раніше Гетманцев пропонував підвищити ліміт максимального доходу, дозволеного для спрощеної системи оподаткування.

  • Як можливий варіант компенсації збитків Гетманцев запропонував виключити надання послуг з переліку видів діяльності, дозволених для ФОПів третьої групи.

  • Раніше в партії «Слуга народу» анонсували законопроект, спрямований на боротьбу зі зловживанням спрощеною системою оподаткування.

Коментарі - 5

+
+38
AleksandrBank
AleksandrBank
7 жовтня 2019, 16:17
#
Кнут, сыр и торт. Выбирайте, кому что. У меня уже голова закружилась.
+
+7
bonv
bonv
7 жовтня 2019, 16:21
#
Говорили, балакали - сіли і заплакали..
+
0
BexOne
BexOne
7 жовтня 2019, 17:07
#
Вопрос к знатокам: эти штрафы закладывались(ются) в доходную часть бюджета страны?
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
7 жовтня 2019, 18:05
#
«самозанятые лица получат право зарегистрировать прекращение предпринимательской деятельности без применения к ним штрафов за неуплату ЕСВ за периоды без доходов.» - ключевое здесь это «за периоды без доходов».
+
0
Captain  Cisco
Captain Cisco
7 жовтня 2019, 18:21
#
С этими ребятами уже тоже все понятно. Быстро управились.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися