Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 жовтня 2019, 12:21

Гетманцев: Слова про заборону ФОПам надавати послуги вирвані з контексту

Наразі парламент не збирається забороняти ФОПам надавати послуги. Цей варіант — лише один з можливих, які можуть ухвалити для боротьби з ухиленням від сплати податків. Про це повідомив у Facebook голова податкового комітету ВР Данило Гетманцев.

Наразі парламент не збирається забороняти ФОПам надавати послуги.
Фото: unian.ua

Що це значить

За словами Гетманцева, його заяву, оприлюднену в інтерв’ю «РБК-Україна» вирвали з контексту. 

«В інтерв'ю ідеться про те, як збільшити ліміт для третьої групи платників. Це слушна ідея. Однак існує проблема — зараз третя група ФОП використовується великим бізнесом для уникання сплати ПДФО та ЄСВ. Тому, доречно розглядати варіант підвищення ліміту з одночасним розглядом запобіжників, які не дозволять великому бізнесу надалі уникати сплати податків», — пояснив Гетманцев.

Водночас він зазначив, що наразі у парламенті та уряді ще не знають, які саме запобіжники варто застосувати, щоб боротися з ухиленням від сплати податків зі сторони великого бізнесу.

Читайте також: Гончарук: «Спрощенцями має бути вся країна»

Що відомо

  • Нагадаємо, що в раніше оприлюдненому інтерв'ю Гетманцев пропонував підвищити ліміт з максимального доходу, дозволеного для спрощеної системи оподаткування.
  • Як можливий варіант компенсації збитків Гетманцев запропонував прибрати надання послуг з переліку видів діяльності, дозволених для ФОП третьої групи.
  • Раніше у партії «Слуга народу» анонсували законопроєкт, направлені на боротьбу зі зловживанням спрощеною системою оподаткування.

Коментарі - 15

+
+93
bonv
bonv
4 жовтня 2019, 12:25
#
Добробут українців вирваний з вашим контекстом...
+
+48
bonv
bonv
4 жовтня 2019, 12:27
#
«Вот это подстава!», - подумал Гетманцев и начал оправдательную речь..
+
+15
Daos
Daos
4 жовтня 2019, 12:37
#
Ну всё, ФОПов наклонили. Теперь, справедливости ради, наклоните большой бизнес, таможню, прокуратуру, судей, врачей, чиновников, всех, где есть коррупция. Это было одним из главных лозунгов.
+
0
Daos
Daos
4 жовтня 2019, 12:42
#
Или как всегда, ограничимся только мелочью? Мы не станем вторым Сингапуром, если наклоним только мелких торгашей))
+
+7
tracker
tracker
4 жовтня 2019, 13:43
#
Сингапур… мы даже от польши по росту ввп отстаем на 50 лет
+
0
Daos
Daos
4 жовтня 2019, 14:23
#
Я про то, что в первую очередь надо побороть коррупцию, а не бабушек с семечками по базаре гонять. Они это декларировали перед выборами, взяли на себя обязательства. Никто их за язык не тянул. Если слуги народа не будут справляться, будем требовать отставки, переизбрания и т.д. Потому как лгать перед выборами и ничего не делать после — это мы уже проходили и это уже надоело. Замыливать постоянно глаза народу уже не получится. Мы внимательно следим.
+
+84
huliolopez
huliolopez
4 жовтня 2019, 12:43
#
Як завжди - спочатку зекоманда щось ляпне, а потім починається «я такого не казав ви мене не так зрозуміли фоп 6% зайті в айті»
+
+108
bonv
bonv
4 жовтня 2019, 12:44
#
І за зниження тарифів - не так зрозуміли. Пожартували з народом.
І зарплати вчителям в 4 тис баксів. Непорозуміння вийшло?.. Зе- жесть!
+
+30
BexOne
BexOne
4 жовтня 2019, 13:35
#
Вчера по ТВ сам ЗЕ распинался по поводу последних событий вокруг формулы Ш. И угадайте, как был основной посыл?! Барабанная дробь. Правильно... не так поняли и вырвали из контекста :)
+
+21
bonv
bonv
4 жовтня 2019, 13:44
#
Вся ця імітація бурхливої ​​зе-діяльності виглядає і буде виглядати у нас так:  - коли боротьбою з корупцією будуть виправдовуватися банальні бажання розпиляти чуже добро, домогтися політичного результату, вибудувати авторитарну систему.
+
+15
serjantik
serjantik
4 жовтня 2019, 13:04
#
Помнится был уже такой реформатор Кобцев
+
+15
MaxTirpiz
MaxTirpiz
4 жовтня 2019, 13:47
#
ЗеКоманда становится токсичной.
+
0
bonv
bonv
4 жовтня 2019, 14:00
#
«Слуга народа» для борьбы с коррупцией предлагает регулярно увеличивать расходы на содержание чиновников.
+
0
bonv
bonv
4 жовтня 2019, 14:44
#
Президент «Спілки українських підприємців» та співвласник «Нової Пошти» В’ячеслав Климов заявив, що окремі законодавчі ініціативи влади ускладнюють життя мільйону українських підприємців.
Про це він сказав під час зустрічі компаній-членів Американської торговельної палати, Європейської бізнес асоціації та Спілки українських підприємців в п’ятницю.
«Замість боротьби у тіньовій економіці дуже багато законодавчих ініціатив намагаються ускладнювати життя багатьом малим підприємцям», — сказав Климов.
За його словами, станом на лютий 2019 року в Україні 572 тисячі ФОП-ів 2ї групи і 479 тисяч ФОП-ів 3-ї групи.
«Тобто ми говоримо про мільйон підприємців, яким ми ускладнюємо життя. Коли ми кажемо про цифрові РРО, забувають сказати, що Z-звіти будуть паперовими, що вони будуть звітувати у податкову, що підриває саму суть спрощення системи», — заявив він.
«А ми намагаємось зробити так, щоб весь бізнес був на спрощеній системі, щоб податкове навантаження було настільки простим і легким, щоб створювало справжні драйвери зростання економіки. Щоб досягти 40% зростання економіки, ми маємо думати про драйвери цього зростання», — підсумував він.
+
0
bonv
bonv
4 жовтня 2019, 14:47
#
«Немає обмежень на кількість заяв, немає відповідальності для заявника, немає відповідальності податкової (правильний або неправильний чек вони вирішують на свій розсуд). Зате є потенційний штраф для бізнесу в 250% і завжди, за кожною скаргою, 100% проблеми з позаплановою перевіркою для підприємця», - зазначив він.
«Ми в Rozetka категорично не підтримуємо цей закон... Скоро перевірки будуть у всіх, до кого захочуть прийти. Тому я закликаю бізнес не мовчати», - підкреслив Чечоткін.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися