Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 жовтня 2019, 9:47

Дубілет анонсував запуск системи для боротьби з корупцією на митниці

Кабінет міністрів запускає єдиний бізнес-процес, який допоможе знизити рівень корупції на митниці, IT-рішення обійшлося державі в 1 гривню. Про це повідомив у Facebook міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет.

Кабінет міністрів запускає єдиний бізнес-процес, який допоможе знизити рівень корупції на митниці, IT-рішення обійшлося державі в 1 гривню.
Фото: ubr.ua

Що відомо

  • 2 жовтня Кабмін проголосував за IT-рішення, систему планують запустити протягом тижня.

«В Україні є цікава практика. Різні силові відомства (СБУ, ДБР, МВС і т.д.) можуть надсилати митникам т.зв. орієнтування, які зобов'язують їх оглядати вантажі „підозрілих“ компаній. Часто це спосіб банального вимагання хабарів. Адже будь-яка зупинка вантажу — це прямі збитки для бізнесу. Особливо, якщо ці огляди йдуть суцільно, поки це орієнтування не знімуть.

Часто ці орієнтування можуть бути абсолютно безпідставні, з посиланням на якісь „ліві“ кримінальні справи», — зазначив Дубілет.

Він пояснив, що на базі iDoc створили єдиний бізнес-процес — силовики зможуть подавати орієнтування тільки в електронній формі, за заданою формою з узгодженням заданих людей в центральному офісі. І на боці митниці такі запити будуть прийматися тільки з цього процесу.

«Ми розраховуємо, що це призведе до різкого зниження таких запитів. А ті запити, які все ж будуть приходити, будуть ретельно аналізуватися централізовано, наскільки вони мають підстави, а також як швидко їх можна знімати», — додав міністр.

Коментарі - 10

+
+45
Ольга Демьянчук
Ольга Демьянчук
3 жовтня 2019, 10:49
#
Мене бентежать слова «с согласованием конкретных людей в центральном офисе.»
Чи не ознаки це тієї ж корупції?
+
0
Італій .
Італій .
3 жовтня 2019, 11:02
#
Це ознаки контролю дій
+
+15
Ольга Демьянчук
Ольга Демьянчук
3 жовтня 2019, 11:25
#
Живу біля кордону. Побачу як через місяць-другий пропаде контрабанда, корупція на митниці))))))))
+
0
Італій .
Італій .
3 жовтня 2019, 12:18
#
Инициатива не касается контрабанды.
+
0
Ольга Демьянчук
Ольга Демьянчук
3 жовтня 2019, 12:50
#
А вони нічого і не будуть робити для боротьби с контрабандою))) Самі займаються та і іншим громадянам дають можливості щоб виживали та мовчали)))
+
0
Італій .
Італій .
3 жовтня 2019, 13:12
#
Ну да, вам же виднее что будуть делать.
+
0
bonv
bonv
3 жовтня 2019, 17:43
#
Вся ця імітація бурхливої ​​діяльності виглядає і буде виглядати у нас так:  - коли боротьбою з корупцією будуть виправдовуватися банальні бажання розпиляти чуже добро, домогтися політичного результату, вибудувати авторитарну систему.
+
0
denio
denio
3 жовтня 2019, 11:45
#
Неплохо.. 
Еще бы в целом на таможне поправить дела со «способами определения цены», количеством «оправдательных документов», с ненормальностью определения «прямого відвантаження» и проч. хрени, которые мешают работать производителю, конечному потребителю промышленной продукции (не китайских «фенечек», турецкой кожи и проч.)..
+
0
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
3 жовтня 2019, 15:16
#
Приятно читать комментарии знающих людей, которые, чувствуется серьезно разбираются в таможенном законодательстве. Если бы можно было то поставил «смайлик»
Спасибо за понимание! 
С уважением! 
Да, забыл - пишите лучше о том в чем разбираетесь!
+
0
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
3 жовтня 2019, 15:20
#
Ух - ты! Вот это да! Вот и конец контрабанде и коррупции ! Только по факту, эта система просто передает оперативные ориентировки по службам ( не буду писать ка она сейчас называется) только успешно работает уже с 2006 года и подключена и к ЕС и к Белоруссии и России!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися