Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 жовтня 2019, 12:47

Виробництво електрокарів дешевше, ніж авто на бензині

Фахівці впевнені, автовиробники виключно виграють від переходу на електромобілі. Серед переваг такого виробництва – зменшення витрат на виплату зарплат, робочу площу і деталі. Аналітики lblv.com прогнозують зростання акцій таких компаній.

Провівши порівняльне дослідження в Європі, експерти відзначили, що виробництво електрокарів є більш вигідним, ніж випуск автомобілів, що працюють на бензині.

На збірку електричного двигуна і батареї витрачається на 40% менше часу, ніж на ДВС і коробку передач. Також фахівці підрахували, що на створення електрокарів потрібно на 30% менше часу і на 50% – площі на виробництві.

Для виробників вигідно переходити з бензинових авто на електромобілі

Специфіка електрокарів така, що в них менше рухомих запчастин, ніж в авто, які працюють на паливі. З цього виходить, що вони простіші у збірці, а на їх виробництво потрібно менше робочої сили. Тільки у Сполучених Штатах у сфері виробництва бензинових двигунів і трансмісії для машин зайняті сотні тисяч працівників.

Так, компанії General Motors, що випускає Chevrolet Bolt, перехід на виробництво електрокарів, додаткові звільнення і скорочення виробництва допоможуть істотно знизити витрати. Таким чином, випуск електромобілів може підвищити рентабельність у сфері автовиробництва.

Ще одним позитивним фактором для виробників машин при переході на збірку електрокарів стане поліпшення відносин з регулюючими органами, які посилюють норми викиду вихлопних газів. Електрокари більш екологічні, і сьогодні все більше покупців цікавляться саме такими автомобілями.

У які компанії інвестувати?

Аналітики прогнозують ріст цінних паперів індійського автовиробника Tata Motors. Очікується, що протягом року вони подорожчають на 60%, піднявшись до 14 доларів за акцію. За рік цінні папери General Motors можуть подорожчати на 29%, піднявши ціну акції до 48 доларів.

Також експерти lblv.com радять звернути увагу на акції Ford Motor, які можуть вирости на 17%, до 10,73 долара за цінний папір.

Дмитро Родін, фінансовий аналітик LBLV.ru

Джерело: Мінфін