Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 вересня 2019, 14:24

Уряд пообіцяв МВФ захищати незалежність Нацбанку

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що забезпечення незалежності Національного банку є одним з пріоритетів для українського уряду. Про це Гончарук написав у Facebook за підсумками роботи місії МВФ в Україні.

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що забезпечення незалежності Національного банку є одним з пріоритетів для українського уряду.
Фото: dt.ua

Що це значить

«Забезпечення незалежності Національного банку та захист фінансової стабільності залишаються пріоритетом нашого уряду та маркером для наших міжнародних партнерів», — повідомив Гончарук.

Зазначимо, що раніше низка українських ЗМІ повідомляли, що місія МВФ так і не уклала нової угоди з Україною через заяву Гончарука щодо пошуку «компромісу» з колишніми власниками Приватбанку Ігорем Коломойським та Геннадієм Боголюбовим, які хочуть отримати відшкодування або повернути банк назад собі.

Читайте також: Гончарук «заспокоїв паніку» навколо програми співпраці з МВФ

Те, що питання Приватбанку справді стало на заваді у переговорах з місією МВФ частково підтвердив голова Національного банку Яків Смолій.

«Про що у підсумку буде боліти голова в команди МВФ у Вашингтоні? Як мінімум про припинення тиску на реформаторів та збереження фінансової стабільності, яка залежить від перебігу низки судових процесів в Україні і не тільки», — написав Смолій, вочевидь, маючи на увазі суди щодо Приватбанку.

Оформити депозит в Приватбанку

Сам Гончарук вважає, що нову угоду з МВФ Україна підпише протягом наступних декількох тижнів.

Що відомо

  • Однією з причин, через які уряду не вдалося досягти швидких домовленостей з МВФ, називали перспективи розвитку ситуації з Приватбанком.
  • Повідомлялося, що кредитор тримає у фокусі скандал, який виник після публікації інтерв'ю прем'єр-міністра Олексія Гончарука Financial Times. Нагадаємо, FT писав про те, що, за словами Гончарука, Київ хоче досягти компромісу з Ігорем Коломойським про націоналізацію Приватбанку. Пізніше Гончарук спростував цю заяву.

Коментарі - 8

+
+18
AleksandrBank
AleksandrBank
29 вересня 2019, 14:32
#
Если б языком меньше ляпали насчёт Привата, шансов было б больше. А то как обычно, они дурачек на форуме YES сказал, потом Премьер не подумал что-то ляпнул и согласился, пока он молодой и не опытный и не понимает когда лучше молчать и делать паузу.
+
+66
squeez
squeez
29 вересня 2019, 17:22
#
Ну так, Александр, когда Коломойский тоже ляпает — ему никто ничего не говорит, все молча это едят, не презедент, не парламент не дали жесткой позиции по Привату ему сразу, они обходят эту тему, или ответ по типу: «суд разберется» ну так у нас нету судебной системы, для кого это они говорят… а налоги платять заставляют, и хотят чтобы мы стучали друг на друга, а господин ЗЕ и его бравая команда все сидят в офшоре, почему они сами себя не стригут в первую очередь, а стригут обычных работяг которые зарабатываю, столько — сколько они в ресторане за 1 чек оставляют
+
+23
bonv
bonv
29 вересня 2019, 18:58
#
Сказане Зеленським під час розмови з Трампом обумовлене його зобов'язаннями перед Коломойським, - Фейгін.
«Я пояснюю ось цю гру в піддавки з Трампом - в стенограмі Зеленського - тим, що йому потрібно якось рятувати Коломойського. У Коломойського проблеми в Америці. І якщо вони »так на так«, що називається, допоможуть щодо Байдена, щодо кейсу, то тоді від Коломойського, дивись, відчепляться. Тобто Зеленський сам би, може бути, і не прагнув заручитися усіма цими домовленостями з Трампом, але його тягне »колективний Зеленський«, всі навколо нього, які вимагають захисту своїх інтересів, зокрема, в Америці», - пояснив він.
На думку Фейгіна, Зеленським узято на себе «масу зобов'язань» перед тими, хто підтримував його виборчу кампанію і передусім перед Коломойським.
І тільки тоді, коли чинний глава української держави, додав експерт, від цих зобов'язань в той чи інший спосіб звільниться, тільки тоді можна буде говорити як про його самостійну політику, так і про те, що ж вона собою являє.
«Коломойський й усі інші особи - це і є »колективний Зеленський«. Коли вони розділяться, »колективний Зеленський« та »персональний Зеленський«, тоді влада Зеленського стане однорідною, в тому сенсі, що в ній залишиться тільки він один, як той, хто приймає рішення, зраджує, якщо треба в інтересах України, який здає або, навпаки, позбувається людей, які йшли разом з ним. Ось це і буде моментом біфуркації», - зазначив Фейгін.
+
+15
bonv
bonv
29 вересня 2019, 17:58
#
Поки що зе-команда ляпанням і відома. імхо.
+
+15
bonv
bonv
29 вересня 2019, 17:57
#
І тому на Смолія діло завели? І на Рожкову раніше?
+
+15
Qwerty1999
Qwerty1999
29 вересня 2019, 19:17
#
Дело на Смолия завели за копеечные недочёты в декларации, как это принято у Зеленского — «по приколу».

А вот на Коломойского никаких дел заводить не будут ни за вывод бабла в огромных размерах из Привата ни за нанесение материального ущерба некоторым госкомпаниям, где Беня приложил свои шаловливые ручки — и это тоже будет «по приколу».
Ведь должен быть хотя-бы один человек в стране, на которого никто не имеет права заводить уголовные дела и ни под каким предлогом.

И это точно не президент…
+
0
QGS
QGS
29 вересня 2019, 18:51
#
В чем разница они к нам или мы к ним ранше чем весной не видать как своих ушей;)
+
0
vlad9486
vlad9486
29 вересня 2019, 23:04
#
Причем здесь правительство? Этим силовики рулят, а силовиками рулит президент. Смолия шантажируют криминалом. Других, наверное тоже. Когда что-то от НБУ будет нужно, силовики надавят и получат. Естественно, МВФ не будет кредитовать, если НБУ превратится в банкомат Богдана.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися