Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 вересня 2019, 12:20

СБУ: топ-менеджмент Південкомбанку вивів з установи 38 мільйонів доларів

Служба безпеки викрила топ-менеджмент ПАТ «КБ «Південкомбанк» на виведенні з установи 38 мільйонів доларів, які доведеться відшкодовувати з держбюджету. Про це йдеться у повідомленні СБУ.

Служба безпеки викрила топ-менеджмент ПАТ «КБ «Південкомбанк» на виведенні з установи 38 мільйонів доларів, які доведеться відшкодовувати з держбюджету.
Фото: ssu.gov.ua

Схема виведення

  • Впродовж 2012-2014 років керівництво незаконно передало у заставу гроші банку, які знаходились на кореспондентських рахунках Південкомбанку у закордонній банківській структурі для забезпечення видачі кредиту кіпрській компанії.

  • Після не повернення кредиту, через протиправні дії топ-менеджменту Південкомбанку, заставні 38 мільйонів американських доларів були списані на користь іноземного банку.

  • Внаслідок чого українській державі завдано збитки на вказану суму, розмір якої підтверджено висновками експертної установи.

За матеріалами СБУ, двом колишнім керівникам банку оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Триває досудове слідство під процесуальним керівництвом ГПУ.

Що відомо

Коментарі - 3

+
+22
Qwerty1999
Qwerty1999
28 вересня 2019, 12:45
#
«38 миллионов долларов, которые придется возмещать из госбюджета.»

«Продолжается досудебное расследование под процессуальным руководством ГПУ.»

Раз СБУ уже приняла решение о возмещении из бюджета. значит никакого суда не будет
и дело пора закрывать из-за отсутствия состава преступления...
+
0
corsww
corsww
28 вересня 2019, 18:06
#
Это вам не мелочь по карманам тырить
Топ менеджмент.
+
0
ROMA KOMA
ROMA KOMA
28 вересня 2019, 23:13
#
«Разоблачают» и на этом все кончается. Заносят куда надо. А ведь это деньги вкладчиков и предприятий. В воровской стране, наверное, не скоро барыг начнут реально садить...
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися