Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 вересня 2019, 16:10

Держпослуги в Smart-ID: віцепрем'єр Федоров розповів деталі

Надання держпослуг з використанням системи ідентифікації громадянина Smart-ID стартує в грудні цього року або на початку січня 2020 року. Про це повідомив віцепрем'єр з питань цифровий трансформації Михайло Федоров інтерв'ю УП.

Надання держпослуг з використанням системи ідентифікації громадянина Smart-ID стартує в грудні цього року або на початку січня 2020 року.
Фото: businessnetwork.lv

Що обіцяють

«Я як споживач державних послуг більше орієнтований на розвиток безкоштовної технології Smart-ID. Це коли ти за допомогою свого смартфона можеш підписати безкоштовно будь-яку послугу.

Ми хочемо, щоб можна було завантажити додаток державного банку з технологією Smart-ID і з його допомогою отримати будь-яку послугу.

Читайте також: Зеленський підписав ключовий для боротьби з корупцією указ про електронні послуги

Приватбанк веде в цьому напрямі конкретну роботу і обіцяє до кінця 2019 року або в січні 2020 року запустити перше Smart-ID».

Читайте також: FacePay24: Як «Мінфін» обличчям торгував. Новий спосіб оплати в Приват24

Як це буде працювати

За словами Федорова, це відкриє ринок одразу майже 10 мільйонам користувачів Приват24. Їм не потрібно буде фізично йти отримувати електронний підпис. Вони зможуть за допомогою смартфона отримати його віддалено.

Федоров впевнений, що використання цієї технології підхоплять й інші банки.

Що таке Smart-ID

  • Smart-ID — це безкоштовний мобільний додаток для ідентифікації особистості, за допомогою якого користувачі можуть забезпечити безпечний доступ до облікових записів банків або інших електронних послуг, а також для підписання документів.

Коментарі - 2

+
0
Італій .
Італій .
27 вересня 2019, 17:17
#
Опять всех загоняют в прихватбанк?
+
0
Італій .
Італій .
28 вересня 2019, 12:28
#
Вы в который раз в стилей худших клик-бейт СМдИ всунули суда не фотографию с презентации, а картинку не имеющую никакого отношения к теме.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.smart_id
https://www.smart-id.com/
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися