Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 вересня 2019, 18:57

НБУ прокоментував пікет біля головного офісу Приватбанку

Сьогодні зранку, 20 вересня, Приватбанк повідомив про організований пікет працівниками АТ «Нікопольський завод феросплавів» головного офісу банку. Національний банк прокоментував заяви пікетувальників щодо невиплати їм зарплат.

Сьогодні зранку, 20 вересня, Приватбанк повідомив про організований пікет працівниками АТ «Нікопольський завод феросплавів» головного офісу банку.
Фото: 24tv.ua

Як коментують ситуацію в НБУ

«Як випливає із повідомлень преси, працівники протестують проти невиплати їм заробітної плати, яку їм обґрунтовують виконанням значних зобов’язань заводу перед Національним банком України згідно з недавнім рішенням суду», — йдеться в повідомленні НБУ.

Як зазначає регулятор, у травні 2018 року Національний банк подав до Господарського суду Дніпропетровської області позовну заяву про звернення стягнення на рухоме майно, що належить АТ «Нікопольський завод феросплавів». Це майно було передано в заставу як забезпечення зобов’язань Приватбанку за кредитом рефінансування.

28 серпня 2019 року суд затвердив мирову угоду між НБУ та АТ «Нікопольський завод феросплавів», ініціатором якої виступив саме АТ «Нікопольський завод феросплавів».

Згідно з мировою угодою АТ «НЗФ» зобов’язалося погасити заборгованість Приватбанку за кредитом рефінансування в сумі, що дорівнює ринковій вартості заставного майна, на яке НБУ звертав стягнення у цьому судовому процесі. Причому погасити всю суму зобов’язань у розмірі 21 млн грн за угодою підприємство мало можливість упродовж 12 місяців рівними частинами без комісії.

Утім, уже 6 вересня 2019 року АТ «Нікопольський завод феросплавів» достроково виконало зобов’язання перед НБУ за цією мировою угодою, добровільно за рішенням керівництва заводу погасивши всю суму заборгованості.

У Нацбанку наголошують, що будь які заяви щодо неможливості виплати зарплати працівникам заводу через виконання зобов’язань перед НБУ згідно з рішенням суду є безпідставними і маніпулятивними та є наслідком безвідповідальної політики керівництва підприємства.

А організація пікету Приватбанку, який не є стороною мирової угоди між Національним банком та АТ «Нікопольський завод феросплавів», є провокацією та спробою тиску на банк.

Національний банк нагадує, що безпідставна невиплата зарплати – це злочин (ст.175 Кримінального кодексу України). Тому правоохоронці мають обов’язково з’ясувати, чи справді працівники не отримують зарплату, з яких причин, та хто з керівництва АТ «Нікопольський завод феросплавів» до цього причетний.

Що відомо

  • Сьогодні вранці близько п'ятисот працівників Нікопольського заводу феросплавів влаштували пікет біля будівлі головного офісу Приватбанку в Дніпрі.

Коментарі - 7

+
+106
bonv
bonv
20 вересня 2019, 20:01
#
У Нацбанку наголошують, що будь які заяви щодо неможливості виплати зарплати працівникам заводу через виконання зобов’язань перед НБУ згідно з рішенням суду є безпідставними і маніпулятивними та є наслідком безвідповідальної політики керівництва підприємства...
...... в особі олігарха Коломойського,, який продовжує маніпулювати людьми для особистого збагачення...
+
+22
Vadim Ivanov
Vadim Ivanov
21 вересня 2019, 7:50
#
Минирование моста, пикеты от НЗФ-сценаристы 95-го квартала пишут сценарии для театра Карабаса-барабаса
+
0
QGS
QGS
22 вересня 2019, 18:22
#
Думаю наши зарубежные колеги МВФ достойно оценили сценку минирование моста;)
+
0
jurius
jurius
22 вересня 2019, 18:34
#
Для Зеленского наступило время выбирать приоритеты. Или сотрудничество с МВФ и партнёрство с США для решения проблем внешней безопасности, или интересы Коломойского. От выбора зависит очень многое и этот выбор должен быть сделан очень быстро, так как это не только в интересах Украины, но также в интересах и нового президента, и парламента. Сохранить 73% в любом случае не удастся и это не должно быть самоцелью. Стоит учиться хотя бы на ошибках президента Порошенко, они должны подсказывать как не стоит действовать. К тому же Зеленский обещал что будет президентом лишь один термин. Так что «вперёд и с песней». А протестующим нужно не Приватбанк пикетировать, а дом своего хозяина.
+
0
bonv
bonv
22 вересня 2019, 18:46
#
Все правильно ти пишеш.. І коли Зеленський не буде слухати позаду себе шепіт Богдана та не надаватиме преференцій Коломойському то і я буду схвально відгукуватись про Зеленського.
Але зараз ми бачимо конкретні привілегії бені олігарха. Від феросплавів до літаків..
+
0
jurius
jurius
22 вересня 2019, 19:12
#
Я розумію твою позицію, але не можу оцінюючи ситуацію писати бачити лише лоббі Коломойського, бо реальне життя значно складніше. В ньому є як позитивні сторони, так і загрози для України. Наразі, в моєму розумінні є певний паритет між загрозливою повною непередбачуваності зовнішньою політикою, внутрішніми загрозами авторитаризму і впливу Коломойського, але з іншого боку напевно є і форсування ліберальних, життєво необхідних для України законів, які відповідають економічним інтересам та співпраці з МВФ і роками ігнорувалися попередньою владою. Серед них є і питання ринку землі, яке завжди підтримував як за старої, так і нової влади. Тому я з одного боку критичний як до прорахунків попередньої так і нової влади. З іншого боку ціню здобутки Порошенка-Гройсмана, як і правильні речі, які робляться новичками. Зрештою, я, як і ти, уважно слідкую за точкою зору С. Фурси. В принципі, все що я написав, базується на оцінках, серед яких велику роль мають його висновки.
+
0
bonv
bonv
22 вересня 2019, 19:21
#
Все стане зрозумілим в скорому часі,, для всіх.. 
Зе не злиє беню а чи злиє Україну - побачимо.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися