Мінфін - Курси валют України

Встановити
19 вересня 2019, 15:27

Рада не збирається «знищувати» ФОПів — голова комітету

Верховна Рада планує фіскалізувати декілька галузей, які несуть найбільший ризик ухиляння від податків. Про це написав голова комітету ВРади з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев в колонці для ЕП.

Верховна Рада планує фіскалізувати декілька галузей, які несуть найбільший ризик ухиляння від податків.
Фото: liga.net

«Якщо ви дійсно приватний підприємець – торговець на ринку чи дизайнер – ваш податковий режим залишиться, яким був. Але якщо ви брешете та приховуєте за десятком ФОПів великий бізнес – із цією схемою доведеться розпрощатися», — написав нардеп.

Гетманцев навів у приклад великі мережеві магазини, які видають чеки на побутову техніку чи електроніку від імені ФОПа.

«Один такий магазин за день робить оборот, який декілька приватних підприємців роблять за рік. І в разі суперечки за неякісний товар покупець має судитися не з великою компанією, а розшукувати невідомого ФОПа, який не живе за адресою реєстрації», — заявив голова комітету.

Навесні 2020 року планується фіскалізувати декілька галузей, які несуть найбільший ризик ухиляння від податків. Мова йде насамперед про продаж ювелірних виробів, ресторанний бізнес та торгівлю електронним обладнанням з гарантією.

«Що стосується процедури обліку операцій – ніяких дорогих касових апаратів не знадобиться. Йдеться про звичайний мобільний додаток, схожий на програми інтернет-банкінгу. Така система видаватиме електронні чеки, які покупець зможе отримати, наприклад, через e-mail або мессенджер», — написав він.

Коментарі - 3

+
+68
cccccccccc1
cccccccccc1
19 вересня 2019, 15:35
#
Значит будут грабить.
+
+8
lika197
lika197
19 вересня 2019, 15:49
#
Поток спекулятивных денег никак не могут сжать
А ФОПы настоящих предпринимателей - да
+
0
07366983
07366983
20 вересня 2019, 0:32
#
С этим согласен нада душить такие кантори битовой техники но пора и душить и монаполистов облгази, водоканали и прочую обдираловки людей.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися