Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 вересня 2019, 12:48

Держвиконавець арештував все майно Укрсоцбанку

Суд постановив стягнути з Укрсоцбанку штраф у розмірі 30,45 млн грн, накладений Національним банком у 2018 році, і арештувати все майно банку. Про це повідомляє Finbalance.

Суд постановив стягнути з Укрсоцбанку штраф у розмірі 30,45 млн грн, накладений Національним банком у 2018 році, і арештувати все майно банку.
Фото: finclub.net

Що це значить

  • 12 вересня Шостий апеляційний адміністративний суд не скасував штраф 30,45 млн грн, накладений на Укрсоцбанк в 2018 році. Банк був оштрафований за порушення у сфері фінмоніторингу, а саме за видачу понад 1 млрд грн готівкою за документами з ознаками фіктивності.
  • Крім того, держвиконавець постановив стягнути виконавчий збір у розмірі 3,045 млн грн і накласти арешт на все майно Укрсоцбанку.

Оформити депозит в Альфа-Банку з бонусом від «Мінфіну»

Згідно із судовими матеріалами, 26 квітня 2019 року на вимогу Укрсоцбанку Окружний адмінсуд Києва скасував штраф Нацбанку. Регулятор подав і виграв апеляцію.

Утім, у судових матеріалах Укрсоцбанк вказував на те, що НБУ, «не чекаючи результатів розгляду поданої апеляційної скарги, знаючи про протиправність прийнятого рішення про застосування штрафних санкції до АТ Укрсоцбанк, намагається до закінчення розгляду оскаржуваного рішення суду першої інстанції примусово стягнути з банку суму нарахованого штрафу, а також суму виконавчого збору».

Що відомо

  • Нацбанк дозволив Укрсоцбанку приєднатися до Альфа-Банку за спрощеною процедурою. В результаті реорганізації Альфа-Банк стане правонаступником всіх прав та обов'язків Укрсоцбанкуу щодо його клієнтів і контрагентів.
  • Альфа-Банк у порядку правонаступництва отримає всі права за переданими йому активами, а також набуває обов'язків боржника за вимогами кредиторів (вкладників) за переданими зобов'язаннями без необхідності внесення змін до відповідних договорів.

  • Згідно з даними Нацбанку на 1 січня 2019 року за розміром загальних активів Альфа-Банк посідав 6 місце (69,41 млрд грн), Укрсоцбанк – 11 місце (42,24 млрд грн) серед 77 діючих фінустанов.

Коментарі - 2

+
0
Apollo17
Apollo17
18 вересня 2019, 14:07
#
Прикольно - с одной стороны НБУ дал разрешение на слияние и знает что его проводят в 3 квартале этого года, с другой сделал так чтобы один баланс не получился.
Круто...
+
0
Григорий П
Григорий П
19 вересня 2019, 2:08
#
Альфа уже пол года дерибанить все мало-мальски ценное у Укрсоца, там уже ничего нет
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися