Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 вересня 2019, 12:32

Ощадбанк отримав документи для стягнення з Росії 1,3 мільярда

Ощадбанк отримав виконавчі документи для стягнення компенсації з РФ на території України в розмірі близько 1,3 млрд дол. США плюс проценти, повідомляє прес-служба Ощадбанку.

Ощадбанк отримав виконавчі документи для стягнення компенсації з РФ на території України в розмірі близько 1,3 млрд дол.
Фото: rbc.ua

Що це значить

  • Вказані виконавчі листи є підставою для виконання рішення Міжнародного арбітражу на території України та відшкодування збитків, завданих Ощадбанку в розмірі близько 1,3 млрд дол. США плюс проценти, які нараховуються щоденно до моменту виконання рішення.

Зазначається, що наразі Ощадбанк здійснює всі необхідні процесуальні дії для відкриття виконавчого провадження та належного захисту своїх інтересів, які було порушено внаслідок незаконних дій Росії на території Криму та відшкодування спричинених збитків.

Історія питання

  • 26 листопада 2018 року Міжнародний арбітраж ухвалив рішення про стягнення з РФ на користь Ощадбанку 1,3 мільярда доларів США.
  • Наступним етапом після отримання рішення арбітражу Ощадбанк відповідно до вимог чинного законодавства України подавав позов до Київського апеляційного суду про визнання і надання дозволу на виконання рішення Міжнародного арбітражу.
  • 17 липня 2019 року Київський апеляційний суд виніс ухвалу про задоволення заяви Ощадбанку.

Коментарі - 5

+
+30
brigadirius
brigadirius
18 вересня 2019, 13:13
#
Действия в принципе правильные, но только с точки зрения пиара и напоминания о себе. Механизмов фактически взыскать что либо с России к сожалению нет.  По международному праву обтяження можно накладывать только на собственость государства, а не на разные коммерческие структуры в которых государство является учередителем. Пример Аргентина, проигравшая из за дефолта в судах всё что только можно. Но это не мешает ей дальше строить финансовые пирамиды.
+
0
locustsucol
locustsucol
18 вересня 2019, 20:25
#
Читай внимательно статью. Механизм простой и рабочий - арест и продажа имущества РФ в пользу истца. Такового имущества в Украине еще предостаточно.
+
+15
Дмитрий Сергеенко
Дмитрий Сергеенко
18 вересня 2019, 15:10
#
1. В статье нет полного наименование Международного арбитража, что это за суд?
2. «Указанные исполнительные листы являются основанием для исполнения решения Международного арбитража на территории Украины» надо ли так понимать, что вне территории Украины оснований для каких либо взысканий по данному делу нет? 
3. Взыскать что-то с государства РФ на территории Украины крайне затруднительно (история предшествующих отношений тому порука). Насколько государство РФ подсудно и обязано выполнять решение конкретно этого Международного арбитража, в статье не указано.
+
0
locustsucol
locustsucol
18 вересня 2019, 20:26
#
Речь о Гаагском Международном Трибунале.
Подсудно, и мнение РФ в таком случае не имеет значения.
+
0
Григорий П
Григорий П
19 вересня 2019, 2:20
#
А давайте шоб рашка не сердилась подарим и эти 1,3 лярда, как за газ собираемся (Нафтогаз» готов сократить исковые требования к «Газпрому» с 12 млрд долларов до 2 млрд долларов в случае заключения долгосрочного контракта по транзиту газа через территорию Украины https://minfin.com.ua/2019/09/18/39096526/),- мы ж такие добрые средства народные разбазаривать…
А требовать нужно в международных судах, а то врядли они нам еще один танкер проморгают…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися