Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 вересня 2019, 14:28

Розробники Libra зустрілися з представниками 26 міжнародних регуляторів

Вчора, 16 вересня, в місті Базель, який розташовується в Швейцарії, пройшла зустріч представників 26 світових банків і членів команди-розробників Libra. Як відомо, даний проект від компанії Facebook на шляху до своєї реалізації зустрічає безліч перешкод. Але така ситуація реальна не просто так, адже за задумом у Libra величезні перспективи і вагомі ризики по функціоналу. Зустріч в Швейцарії мала досить велике значення і далі команда LBLV.com розповідає чому.

Що обговорювали в Швейцарії?

По-перше, варто відзначити, що подібні збори з великою кількістю представників міжнародних регуляторів і командою Libra відбулися вперше з оголошення про запуск. Так, розробники мали зустрічі з окремими ЦБ, отримували попередження і пропозиції. Але розмова в «широкому колі» стала першою на шляху запуску.

По-друге, як представники ФРС, ЄЦБ, так і інших регуляторів одразу повідомили компанію Facebook про попередню заборону випуску нової криптовалюти до моменту отримання відповідей на всі поставлені питання, і виконання всіх вимог. Відповідно, Facebook, в особі дочірньої компанії Calibra, яка безпосередньо займається розробкою нового проекту, вкрай важливо переконати регуляторів світу в актуальності свого продукту.

Чи змогли домовитися учасники зборів?

Отже, згідно з доступними даними, істотно свою думку ЦБ з усього світу не поміняли. Наприклад, представник Європейського центрального банку повідомив, що стейблкоіни, по прототипу Libra, несуть загрозу для монетарної політики Європи. Ризики базуються на пріоритетах державної політики.

Девід Маркус в рамках даної зустрічі, як генеральний директор Calibra, запевнив, що Libra це не просто криптовалюта. Даний проект вибудовується як платіжна мережа та система, яка буде функціонувати «над» існуючими валютами. У відповідь на заяву про ризики по відношенню пріоритетів державної політики, Д. Маркус заявив, що в планах розробників немає завдання створити нові гроші, дана функція залишається за суверенними націями.

Раніше Facebook повідомляв про плани запуску Libra вже в другій половині наступного року. Фахівці LBLV.com ретельно відстежують, як розробники «обробляють потік» претензій, які надходять до них з усього світу. Поки передчасно говорити про швидкий запуск, враховуючи настрій міжнародних ЦБ.

Віктор Соколов, фінансовий аналітик LBLV.ru

Джерело: Мінфін