Мінфін - Курси валют України

Встановити
15 вересня 2019, 10:03

Україна домовляється з МВФ про програму на 5 мільярдів доларів — Bloomberg

Україна веде переговори з Міжнародним валютним фондом про нову позику в розмірі близько 5 млрд доларів. Про це пише Bloomberg з посиланням на власні джерела.

Україна веде переговори з Міжнародним валютним фондом про нову позику в розмірі близько 5 млрд доларів.
Фото: epravda.com.ua

«Зазначена позика замінить короткострокову програму, яка допомогла Україні пережити складний рік президентських і парламентських виборів», — пише видання.

Читайте також: МВФ оновив прогноз щодо курсу гривні до долара

Ймовірно, програма буде розрахована на три роки, сказали співрозмовники Bloomberg, які попросили не називати своїх імен, через те, що переговори ще тривають.

Що відомо

  • 12 вересня Національний банк України і Міжнародний валютний фонд (МВФ) розпочали спільну роботу над новою програмою співпраці.
  • За прогнозами НБУ, угода про нову програму розширеного фінансування МВФ на термін 3-4 роки обсягом від 5 до 10 млрд дол. може бути досягнута до кінця цього року, що дозволить до січня отримати перший транш по ній у розмірі близько 2 млрд дол.
  • Поточна програма співпраці між Україною та МВФ у межах механізму stand-by була затверджена 19 грудня 2018 року. Обсяг 14-місячної програми еквівалентний SDR2,8 млрд, або близько 3,9 млрд дол.

 Отримати +25$ на торговий рахунок Weltrade

Коментарі - 3

+
+52
Qwerty1999
Qwerty1999
15 вересня 2019, 10:37
#
5 млрд - это даже меньше, чем украл один олигарх всего из одного банка.

А у нас таких олигархов, укравших соразмерные суммы - минимум десяток а то и больше...
+
+7
bonv
bonv
15 вересня 2019, 11:30
#
Якщо сценарій Міжнародного валютного фонду про настання чергової фінансової кризи за рік-півтора здійсниться, в Україні відбуватиметься значна девальвація національної валюти і падіння ВВП.
Таку думку висловив економіст Віктор Скаршевський у коментарі УНН.
«Якщо буде погіршення світової кон’юнктури на зовнішніх ринках, гроші МВФ нам не допоможуть. Якщо буде, наприклад, світова фінансова криза, яку той самий МВФ і прогнозує, протягом року-півтора, а може, і раніше», – зазначив економіст.
За його словами,економіка України може обвалитися не тільки внаслідок світової фінансової кризи, а й лише від падіння цін на зерно й метал.
При цьому, він додав, що подібна ситуація спостерігалась у 2008-2009, а також у 2014-2015 роках.
«У такому випадку відновляться девальваційні процеси, інфляція, скорочення виробництва, ВВП», – підкреслив експерт.
+
+18
squeez
squeez
15 вересня 2019, 18:06
#
Да таких экспертов… прелесть зверка которого зовут «кризис» он подкрадывается не заметно, уже сколько лет нам говорят о кризисе? — нам как развивающейся стране — которая торгует металом, едой, и рабочей силой, не думаю что уже что-то еще грозит… паника это дело не хорошое — вот это точно!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися