Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 вересня 2019, 17:10

Єврокомісія шукає рішення, як контролювати криптовалюти

Єврокомісія почала розробку нових методів моніторингу і контролю криптовалют. За словами заступника голови Єврокомісії Валдіса Домбровскіса, їх впровадження надає нові можливості, проте несе ризики для фінансової стабільності, передає Уніан.

Єврокомісія почала розробку нових методів моніторингу і контролю криптовалют.
Фото: cryptonet.biz

Що це значить

Єврокомісія зараз вивчає, наскільки ці валюти вписуються в наявну регуляторну систему ЄС, чи потребує Євросоюз нових спеціальних заходів регулювання.

«Наприклад, якщо говорити про електронну валюту Libra, ми направили спеціальний перелік питань Facebook, щоб краще розуміти, як ця валюта буде працювати. У нас є спільне розуміння про наявність занепокоєння щодо впливу електронних валют на фінансову стабільність. Ці ризики необхідно розуміти, щоб сформувати консенсус про систему моніторингу криптовалют у ЄС», — заявив Домбровскіс.

Читайте також: Криптовалюти дешевшають через тиск регуляторів на Libra

Він також наголосив, що проект криптовалюти Libra — «це нагадування банкам і фінансовим інститутам про необхідність скоротити вартість і час проведення транскордонних транзакцій».

Також Домбровскіс зазначив, що Єврокомісія спільно з ЄЦБ веде роботу над системою миттєвих банківських транзакцій. Перед неформальною зустріччю Єврогрупи в Гельсінкі міністр фінансів Франції Брюно Ле Мер озвучив пропозицію Парижа створити в ЄС власну державну цифрову валюту і відмовитися від підтримки проекту Libra в Євросоюзі для захисту свого фінансового суверенітету.

Отримати бонус $25 на торговий рахунок Weltrade

Що відомо про Libra

Facebook в червні цього року оголосила, що планує випустити в обіг власну криптовалюту Libra наступного року. За словами представників компанії, зробити переказ цифрової валюти буде так само просто, як «відправити текстове повідомлення на телефон».

Читайте також: ЄС почав антимонопольне розслідування проти криптовалюти Libra

Функціонувати нова валюта буде на технології блокчейн — децентралізованій базі даних, пристрої зберігання інформації, що не підключена до віддаленого сервера.

Ряд найбільших американських корпорацій, включаючи Visa, Mastercard, PayPal і Uber, мають намір вкласти 10 мільйонів доларів у створення консорціуму, який буде керувати Libra.

Водночас низка офіційних представників керівництва різних країн, включаючи президента США Дональда Трампа, а також національних банків висловили побоювання, що така форма фінансових операцій може сприяти злочинності.

Коментарі - 6

+
+24
QGS
QGS
13 вересня 2019, 17:22
#
Крипта она и Африке воздух;)
+
+45
bonv
bonv
13 вересня 2019, 17:27
#
Скільки разів намагалися боротися проти крипти а тепер хочете очолити але не знаєте як?:))) Фігвам:)))
+
0
Буква Ґ
Буква Ґ
13 вересня 2019, 21:45
#
Зачем боротся с тем, что способно будет майнить только банками  и ЦОП. Такая же туфта как и децентрализированный интернет. Правда не про ЕС что-то контролировать и что-то предьявлять кому либо
+
0
An GenShuo
An GenShuo
13 вересня 2019, 22:15
#
Можливо через 10 років у країнах першого світу люди забудуть як виглядають гроші.
+
0
1112VFRFH
1112VFRFH
15 вересня 2019, 1:32
#
ВИГЛЯДАЄ-то що маєОчі!!\\куди й на кого будуть виглядать((((\\..ЗА!!!10р....які гроші на вигляд,або які грощіБУЛИ!!!!!!!!!!!
+
0
An GenShuo
An GenShuo
15 вересня 2019, 2:11
#
Ваш стиль писемності вражає! :)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися