Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 вересня 2019, 8:28

Банки не зобов'язуватимуть переходити на режим платежів 23/7

Нацбанк хоче залишити питання термінів переходу на режим 23/7 на розсуд самих банків. Про це заявив заступник глави НБУ Сергій Холод, пише ЄП.

Нацбанк хоче залишити питання термінів переходу на режим 23/7 на розсуд самих банків.
Фото: ukrinform.ru

«Планується на першому етапі не зобов'язувати банки до того, що вони повинні працювати 23/7. Тому що у когось операційний день вимагає більш тривалого періоду закриття. І не створювати якісь некомфортні умови для банків», — сказав він.

Розширений регламент роботи системи електронних платежів буде передбачати доступність системи для проведення міжбанківських платежів 23 години в добу 7 днів в тиждень з урахуванням технологічного перерви на годину при переході на новий день.

Читайте також: Система е-платежів НБУ буде працювати цілодобово

«Якщо диктувати адміністративно, що завтра банки починають працювати 23/7, реально, у десятків банків операційна система не готова до цього режиму», — підкреслив Холод.

Що відомо

  • Можливість цілодобових платежів буде сприяти розширенню доступу клієнтів до фінансових послуг, зростання частки безготівкових розрахунків, а також дасть можливість банкам і їх клієнтам забезпечити проведення чутливих до часу платежів.
  • Введення планується здійснити в два етапи. На першому етапі відбудеться перехід на розширений регламент роботи СЕП. На другому етапі буде реалізований так званий «безшовний» режим роботи 24/7.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися