Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 вересня 2019, 16:43

Система е-платежів НБУ працюватиме цілодобово

Система електронних платежів (СЕП) Нацбанку буде працювати в цілодобовому режимі, починаючи з другого кварталу 2020 року. Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Система електронних платежів (СЕП) Нацбанку буде працювати в цілодобовому режимі, починаючи з другого кварталу 2020 року.
Фото: finclub.net

Що це значить

  • Введення цілодобового режиму роботи СЕП відповідає світовим тенденціям розвитку платіжних систем в частині доступності сервісу для учасників платіжної системи 24/7/365.

Що це дає

  • Можливість цілодобових платежів буде сприяти розширенню доступу клієнтів до фінансових послуг, зростання частки безготівкових розрахунків, а також дасть можливість банкам і їх клієнтам забезпечити проведення чутливих до часу платежів.

Введення планується здійснити в два етапи

  • На першому етапі відбудеться перехід на розширений регламент роботи СЕП. Він передбачає доступність системи платежів 23 години на добу 7 днів в тиждень (23/7) з урахуванням технологічної перерви в годину при переході на новий день. У той же час збережеться діюча технологія роботи СЕП, порядок складання бухгалтерської та статистичної звітності. Такий режим роботи СЕП пропонується ввести в II кварталі 2020 року.
  • На другому етапі буде реалізований так званий «безшовний» режим роботи 24/7. Тобто перехід від поточного до наступного банківського дня буде здійснюватися миттєво, без припинення прийому платежів у СЕП. Такий режим роботи планується реалізувати в рамках робіт зі створення наступного покоління СЕП (СЕП-4).

Зараз НБУ працює над реалізацією першого етапу запровадження цілодобового режиму роботи СЕП.

Коментарі - 1

+
0
m0ps
m0ps
9 вересня 2019, 19:59
#
Замечательно! Надеюсь осилят :)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися