Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 вересня 2019, 18:49

НБУ ввів чергове валютне послаблення для нерезидентів

У межах валютної лібералізації НБУ скасував щомісячний ліміт у сумі 5 млн євро на репатріацію коштів від продажу цінних паперів, корпоративних прав, а також коштів, отриманих унаслідок зменшення статутних капіталів юридичних осіб, виходу з господарських товариств іноземними інвесторами. Про це йдеться в повідомленні НБУ.

У межах валютної лібералізації НБУ скасував щомісячний ліміт у сумі 5 млн євро на репатріацію коштів від продажу цінних паперів, корпоративних прав, а також коштів, отриманих унаслідок зменшення статутних капіталів юридичних осіб, виходу з господарських т
Фото: ukrinform.ua

Що змінилося

  • Розширено перелік операцій, які дозволяється здійснювати за рахунками нерезидентів.

Зокрема, на поточні рахунки фізичних осіб-нерезидентів дозволено зарахування коштів у гривні, отриманих в якості дивідендів, процентних доходів за цінними паперами та інших доходів за об’єктами прав власності в Україні, що не пов’язані з їх відчуженням, продажем, ліквідацією або зменшенням статутного капіталу.

Що це дасть

  • Зазначені послаблення разом з раніше скасованим обмеженням на репатріацію дивідендів дають змогу нерезидентам гнучкіше розпоряджатися власними коштами як в іноземній валюті, так і в гривні.
  • Спрощення процедури повернення іноземних інвестицій також сприятиме їх подальшому припливу в Україну.

Крім цього, для уникнення різночитань Нацбанк уточнив, що чинний е-ліміт у 2 млн євро на рік для інвестицій юридичних осіб-резидентів за кордон поширюється також на придбання цінних паперів іноземних емітентів та облігацій зовнішньої державної позики України.

Коментарі - 5

+
0
bonv
bonv
9 вересня 2019, 20:48
#
Так як у мене ще немає 5 млн євро..:)))....
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
10 вересня 2019, 9:53
#
Найди того, у кого они есть )
+
0
bonv
bonv
10 вересня 2019, 10:30
#
Не в тих шукає зе-влада...
+
0
Григорий П
Григорий П
10 вересня 2019, 2:45
#
*це «боротьба з олігархами»...а всі думали-почато реформ)
+
+30
bonv
bonv
10 вересня 2019, 10:18
#
Це боротьба з населенням України..
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися