Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 вересня 2019, 14:40

Директор PWC розкритикував зміни до Податкового кодексу

Запропоновані зміни в Податковий кодекс переповнені положеннями, які погіршать ситуацію з оподаткуванням і збільшать податкове навантаження на платників податків. Їх прийняття може стати великим кроком назад для України. Таку думку висловив директор відділу податкового PWC Україна Максим Дудник, передають Українські новини.

Запропоновані зміни в Податковий кодекс переповнені положеннями, які погіршать ситуацію з оподаткуванням і збільшать податкове навантаження на платників податків.
Фото: ukrinform.ua

Аргументи експерта

«Законопроект відверто сирий. Він повинен був би поліпшити податковий клімат в Україні, наблизити Україну до реалій, світових трендів з оподаткування та бути спрямованим на впровадження правил BEPS. Але туди додали кілька дуже складних і неоднозначних елементів», — зазначив Дудник.

Перш за все, на його думку, вкрай шкідливими можуть стати ініціативи щодо запровадження рентної плати за видобуток руди, а також певні положення, що стосуються податку на прибуток.

Читайте також: Податки на продаж фізособами нерухомості та авто можуть зрости

«Такі нововведення, які змінюють оподаткування рентної плати для окремих видів бізнесу або оподаткування податком на прибуток підприємств – дуже сумнівні і вимагають істотного доопрацювання. У цій та багатьох інших частинах закон сирий. Над ним треба думати, його треба доопрацьовувати, залучати до цього бізнес-асоціації, слухати, що вони говорять – і вирішувати проблемні моменти, приходити до якогось компромісу, щоб не значно погіршити ситуацію з оподаткуванням і бізнес-кліматом в Україні», — підкреслив Дудник.

Читайте також: В Україні введуть податок на шкідливі викиди в навколишнє середовище

У цілому запропоновані зміни директор PWC оцінює негативно.

«Закон містить багато положень, які істотно збільшують податкове навантаження на платників податків і вносять зміни в адміністрування податків. Я б не розцінював всі запропоновані зміни як позитивні. На мою думку, їх введення може стати великим кроком назад для України», — резюмував Дудник.

Що відомо

  • Новий уряд почне проводити податкову реформу навесні 2020 року. А оновлена податкова система набуде чинності вже з 1 січня 2021 року.
  • Голова ДПС Сергій Верланов заявив, що ставки податку на доходи фізосіб потрібно зменшувати і залишати більше грошей громадянам.
  • У Зеленського розповіли, як буде проводитися податкова амністія. У ході податкової амністії загальна ставка складе 5%, знижена — 2,5%. З негрошових активів буде стягуватися підвищена ставка.

Коментарі - 12

+
0
bonv
bonv
6 вересня 2019, 15:15
#
Запропоновані зміни в Податковий кодекс переповнені положеннями, які погіршать ситуацію з оподаткуванням і збільшать податкове навантаження на платників податків. Їх прийняття може стати великим кроком назад для України.
Тепер народ будуть доїти по повній...
+
0
Bitcoin
Bitcoin
6 вересня 2019, 15:31
#
Налоги нужно снижать, а затраты государство резать, сокращать гос аппарат и министерства.
+
0
bonv
bonv
6 вересня 2019, 16:04
#
Зе-влада пропонує податки підвищувати.. Бо іншого способу наповнення бюджету вони не бачать..
+
0
squeez
squeez
6 вересня 2019, 18:36
#
Так давно пора - чем занимаются администрации ? я вот их работы вообще не вижу - но там такой штат сидит, и все нормальные деньги получают, нужные обязанности можно перекинуть на мерии и/или громады
куча есть всяких министерств которые по сути не нужны и ничего не делают, кол-во депутатов тоже не соизмеримо, у нас столько «дыр» где утекают деньги, любой бы нормальный бизнесмен или менеджер устранил бы эти дыры - как делают в приватных компаниях, а когда грошы - налогоплательщиков то ложить как и куда они уходят, ЗП еще поднять им хотят .. жесть
+
+29
SAndreyS
SAndreyS
6 вересня 2019, 19:09
#
Это называется - популизм. Почему популизм, потому что конкретики нет. Какой конкретики, да простой: - почему вы считаете и кем подтверждается, что от администраций толку нет? Просто ИМХО? Так вы не специалист, чтобы ваше имхо что-то значило? - много депутатов? а какова доля расходов на них и как она соотносится с рисками покупки депутатов, если их станет меньше? и еще куча вопросов. Просто ИМХО не котируется, котируются цифры, логические выкладки на цифрах и оценки с анализом рисков, того или иного действия.
+
0
squeez
squeez
6 вересня 2019, 20:16
#
Да я не спец, это ИМХО, по поводу министерств все просто — сколько денег куда уходит и что это генерирует
https://ru.wikipedia.org/wiki/Министерства_Украины
ну так в кратце, сколько их — штат и доклады о проделанной работе :)

орган місцевого самоврядування як організаційно самостійний елемент системи місцевого самоврядування, що утримується за рахунок коштів бюджетів місцевого самоврядування районних, обласних бюджетів і являє собою колектив громадян України, депутатів місцевої ради або службовців органів місцевого самоврядування, заснований у встановленому законом порядку для виконання завдань та функцій місцевого самоврядування, наділений з цією метою відповідними владними повноваженнями, які реалізуються у визначених законом правових та організаційних формах в інтересах відповідної територіальної громади.

Как-то уж расплывчато, и я не сказал бы что администрации вносят огромный импак в жизнь — это можно перекинуть на горисполкомы, немного расширив там штат.
+
+15
yarg
yarg
7 вересня 2019, 15:29
#
Ну Министерство образования генерирует образование , имеет в штате 300 человек и бюджет 200 миллионов гривен. 
Какой вівод с єтого ? 
+
0
squeez
squeez
7 вересня 2019, 19:46
#
Министерство финансов и минитсерство экономического развития нельзя совместить набрав туда штат нужных людей - других не держать как пример, и штаты там -  интересует их эффективность 
сколько временных комитетов ?
+
0
SAndreyS
SAndreyS
7 вересня 2019, 20:08
#
А ничего, что министерство финансов прежде всего ведает бюджетом и госдолгом, т.е. его задача собирать деньги (налоги, акцизы и.т.д.), а министерство — это развитие экономики, на которое негативно влияют налоги. Как это все совместить? Это конфликт целей в министерстве.
+
+15
yarg
yarg
8 вересня 2019, 0:25
#
Совместить можно все. можно вообще создать одно супер-министерство.  Вопрос - зачем ? Чтобы меньше было министров ? Ну роль министров будут играть директора департаментов в суперминистерстве. У нас и так сейчас плодят монстров типа «Министерство молодежи , спорта , образования и науки».
+
0
squeez
squeez
7 вересня 2019, 19:59
#
https://minfin.com.ua/2019/09/07/38974989/

вот буквально еще одно очередное агенство создается — куда будут идти деньги и их «освоят» и такие агенства постановы и.т.п. каждый день происходит и «временные комисии»
+
0
SAndreyS
SAndreyS
7 вересня 2019, 20:09
#
Это как раз глупость...
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися