З 1 вересня 2019 року імпортери фруктів у країнах ЄС відмовляються купувати овочі та фрукти з України й інших країн, що не входять в Євросоюз, у зв'язку з набранням чинності відповідної директиви. Про це повідомляє Українська плодоовочева асоціація.
ЄС заблокував імпорт українських овочів і фруктів
Суть директиви
- Директива від 21 березня 2019 року передбачає посилення заходів захисту ЄС від карантинних шкідливих організмів і стосується поставок яблук, груш, томатів, баклажанів, перцю та інших видів продукції.
У межах директиви, з 1 вересня 2019 року, країни, що не входять до Євросоюзу, зобов'язані офіційно оголосити про відсутність у них випадків виявлення ряду карантинних організмів.
Як вирішують ситуацію
В Асоціації зазначають, що в Україні раніше не було випадків виявлення організмів з наданого переліку, тому компетентний орган — Госпродпотребслужба — вже офіційно запропонувала Європейській Комісії прийняти рішення про безперешкодний імпорт цих товарів. Проте офіційної відповіді від Єврокомісії поки що не надійшло, а значить, постачати ці овочі поки не можна.
Читайте також: Україна увійшла в трійку найбільших експортерів аграрної продукції в ЄС
Тим часом українські виробники намагаються самостійно вирішити цю проблему.
«Експортери тепличних томатів і перцю зараз за власні кошти намагаються юридично оформити ввезення в зони чи регіони, вільні від цих шкідників відповідно до процедур ЄС», — йдеться в повідомленні.
Читайте також: Україна вичерпала 9 квот на безмитні поставки товарів у ЄС
Що відомо
- Виробники очікують, що зможуть розблокувати експорт ще до середини вересня, адже раніше вже стикалися з подібною проблемою.
- Якщо постачання не будуть розблоковані, то гіпотетичні втрати наших виробників яблук у новому сезоні можуть скласти близько 4-5 млн доларів — це близько 15% всієї експортної виручки, підрахували в Асоціації.
Коментарі - 62
- На ценнике же написано 100?
- Да, написано, но на самом деле это стоит 200.
- Ладно, вот держите...
- Извините, но вы мне дали только 100.
- Да, там написано 100, но на самом деле это 200.
когда варю украинский борщ, иногда бросаю парочку в овощной суп (не всегда).
Жареную, фри и прочие изыски из картошки стараюсь не употреблять.
До сих пор жив и даже вполне здоров.
— почему всё полезное — не вкусно
— а всё вкусное — не полезно
У меня нет однозначного ответа на этот вопрос…
https://ukr.segodnya.ua/economics/enews/borshch-v-ukraine-stal-dorozhe-ekspert-izuchil-ceny-1326072.html
«Дети обычно спрашивают:...» — напевне не тільки у вас, ні у кого відповіді немає…
Конечно не обгорелое на открытом огне (шашлык, шаурма),
не жаренное на комбижире, а исключительно отварное с различными приправами.
Сало рекомендую употреблять с чёрным (ржаным) хлебом,
репчатый лук или чеснок - опционально, но мне больше
нравиться белый лук, нарезанный кольцами.
Возможно тогда вам не нужно будет обращать внимание
на теле рекламу мезима и прочей аналогичной туфты.
А сало закарпатське димкове просто супер - в обмеженій звісно кількості:))
Кстати, любимую президентскую еду - шаурму,
не готовят ни в столовке ВРУ ни в столовке на Банковой.
Возможно во всём виновата структура питания (я тоже о корме)...
с посторонними - то откуда мне об этом знать. :-)
Значить не розумієте.. Димкове не від того що обсмажують в соломі..
"Мясо рекомендую употреблять с кашами.
Конечно не обгорелое на открытом огне (шашлык, шаурма),
не жаренное на комбижире, а исключительно отварное с различными приправами" - знущання над продуктом ! : )) Шашличок, добре замаринований, на дровах посмажений, з ароматом диму - як від цього відмовитись ? Нє-е-е...
На вкус и цвет все фломастеры разные...
«Якщо мясо і сало не рахувати:) — Ну куди ж без цього… Картопля зі шкварками та з куском м`ясця, смаженого чи запеченого, та під сто грам… Душа радіє!
Человек с советской закалкой, уехавший с Украины в голодные 90-е годы не мог себе такое позволить.
Он договорился с хозяином не выбрасывать обрезки, а использовать их в приготовлении своей личной еды. Через некоторое время в ресторан стал приходить народ просто посмотреть, как сумашедший украинский повар готовит шкварки и затем их поглощает с той же картошкой фри, приготовленной на растопленном жире.
К нему даже прилипло прозвище «Мистер Холестерин» - в своё время я им предложил сделать из этого небольшое шоу и даже брать за просмотр деньги.
Чем всё закончилось - не интересовался, но «Мистер Холестерин» до сих пор жив и продолжает топтать американскую землю...
Дякую! Відплюсовую!: )
«Буде ріст валюти і ріст картоплі.»
На росте курса валюты можно неплохо заработать.
На проросшей картошке можно только потерять.
Если верить НБУ, то на 01.06.2019:
— валютные депозиты = 197 754 533 грн
— гривневые депозиты = 240 061 304 грн
Всего депозитов физлиц = 437 815 837 грн
Жаль, что НБУ сильно «тормозит» с публикацией обновлённых данных
Ні банкам, ні гривні не довіряють..
По состоянию на 1 августа 2019 года сумма вкладов физических лиц в банках-участниках Фонда гарантирования вкладов составила 440,8 млрд грн,
в то время как на 1 июля 2019 года этот показатель составлял 451,9 млрд грн.
Из общей суммы вкладов физических лиц на 01 августа 2019 года:
— вклады в национальной валюте – 249,8 млрд грн;
— вклады в иностранной валюте – 191,0 млрд грн.
Источник: http://www.fg.gov.ua/news/231-pres-reliz-fgv/44237-na-1-serpnya-2019-roku-zagal-na-suma-vkladiv-fizosib-u-bankakh-uchasnikakh-fondu-sklala-440-8-mlrd-grn
Сразу скажу, что это туфта — ведь Ощадбанк не является участником ФГВФЛ, а его вклады учли в этой статистике, как вклады членов-участников ФГВФЛ.
Формально, это данные НБУ, которые ФГВФЛ выдал за свои, но прокололся на счёт Ощадбанка по полной программе…
Кто-то скажет — нет смысла обращать внимание на такие мелочи,
я же скажу — нечего нести пургу и писать глупости…
Детальніше читайте на УНІАН: https://www.unian.ua/economics/agro/10673958-v-ukrajini-naydeshevshi-v-usiy-yevropi-ovochi-ta-frukti.html
а наш народ кроме картошки ничего видеть не желает...