Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 серпня 2019, 13:43

Гетманцев розповів, як будуть боротися з ухиленням бізнесу від податків

Данило Гетманцев, який очолить комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики, обіцяє зробити все, щоб великий бізнес не зміг ухилятися від сплати податків, використовуючи єдиний податок. Які заходи для цього планують провести, він розповів в інтерв'ю ЕП.

Данило Гетманцев, який очолить комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики, обіцяє зробити все, щоб великий бізнес не зміг ухилятися від сплати податків, використовуючи єдиний податок.
Фото: 1news.com.ua

Необхідні заходи

За словами Гетьманцева, щодо середнього та великого бізнесу є два негативних моменти, які треба усунути.

«Перший момент — ухилення від оподаткування з використанням низькоподаткових юрисдикцій. Ідеться про те, що податкові резиденти України не повинні мати можливість ухилятися або платити тут менше податків, переводячи свій прибуток в низькоподаткові юрисдикції», — зазначив Гетманцев.

Читайте також: Штраф за несплату податків можуть збільшити втричі — Гетманцев

«Другий негативний момент — усунення використання псевдо-ФОП, коли великий магазин продає телефон і дає чек від ФОП. Хоча ми в здоровому глузді і тверезій пам'яті розуміємо, що за день він робить виручку більше, ніж ліміт, встановлений для ФОП на рік. У ресторанах і готелях можна зустріти подвійні чеки», — розповів фінансист «Слуги народу».

За його словами, цьому можна запобігти, ввівши електронний чек.

«Це система обліку розрахункових операцій без установки касових апаратів. Це моя можливість як ФОП безкоштовно завантажити програму податкової та своїм смартфоном враховувати будь-які операції протягом дня, видаючи електронний чек споживачеві», — пояснив він.

Читайте також: Рада може запровадити механізм кешбека для ризикових галузей з 2020 року

«ФОП будуть враховувати свої операції через систему, яку ми вводимо. Ми, до речі, не говоримо про те, що вона буде вводитися абсолютно за всіма видами товарів. Спочатку вона буде вводитися по товарам, які найбільш схильні до ухилення.

Якщо ФОП за рік продає товари на 5 млн грн, хай продає, але якщо за день, то це не може так працювати. Ми зробимо все, щоб великий бізнес не зміг ухилятися від сплати податків з використанням моделі єдиного податку», — заявив Гетманцев.

Він додав, що «зараз ухилення відбувається там, де великий і середній бізнес реалізує товари через ФОП за готівку. Чеки не видаються. Реально відстежити оборот неможливо. Е-чек вирішує цю проблему.

Гетманцев зазначив, що систему планують запустити якомога швидше: „з 2020 року для окремих галузей, але затвердити законодавчу базу потрібно одразу ж“.

Коментарі - 4

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
28 серпня 2019, 14:02
#
Ключевое еще таможня. Там скрыто не мало, и потому нужно не курс поднимать, чтобы больше в бюджет получать, и отбелить схемы там и чтобы все легально платили, не было лишних проверок и т.д.
+
0
bonv
bonv
28 серпня 2019, 14:47
#
— Желаете еще  что—нибудь?
— Всех благ!:))
+
0
Григорий П
Григорий П
31 серпня 2019, 1:40
#
Ну и на чем зебеням зарабатывать тогда?
+
+21
Qwerty1999
Qwerty1999
31 серпня 2019, 22:49
#
Зе-депутаты хотят зарплату - 100 тысяч в месяц...

Ну а там ещё что-нибудь придумают...
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися